23. kolo
03.02.2017 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Metz - Olympique Marseille 1:0

Zase musí Marseille zůstat pevně nohama na zemi. Poté, co se jí podařilo v Coupe de France vyřadit Lyon, si nedokázala poradit v lize na půdě zachraňujících se Mét. Proti celku, který naposledy nad Les Phocéens jakkoli uspěl v roce 2006, se střelecky nemohla prosadit, až to nakonec udělal soupeř, a to zásluhou Yanna Jouffreho.

Celkem pětkrát v řadě se OM v minulosti radoval z vítězství nad protivníkem z východu Francie. A ani nyní před utkáním nic nenasvědčovalo tomu, že by svěřenci Rudiho Garcíy měli dopustit nějakou senzaci. Všichni se těšili na návrat Dimitriho Payeta na francouzské ligové trávníky, tahle skutečnost se však určitě měla oslavit daleko jinačejším výsledkem.

Méty působily na hřišti chytře, nehrály si na žádné hrdiny a jejich pozornost byla upřená hlavně na bránění nerozhodného skóre, co nejdéle to půjde. Domácí brankář Didillon nejprve musel předvést zákrok vůči Sarrovi v 16. minutě, pak si na něj po uvolnění od Lopeze vyskakoval Thauvin, ovšem ani on na něj nevyzrál.

Celkově to však hostům v útoku hodně skřípalo. Métský stratég Philippe Hinschberger, jehož tým letos nedokázal skórovat už v jedenácti utkáních této sezóny, ani po přestávce nezměnil taktiku a styl předváděného fotbalu. A i když v 54. minutě přišel na plac očekávaně Payet společně s Gomisem, trápení Olympiqueu nepřestalo.

V 56. minutě se sice Gomisovi podařilo rozvlnit síť, nacházel se ovšem v evidentním ofsajdu. V 78. minutě se poprvé více ukázal Payet, který jemným obloučkem hledal v šestnáctce spoluhráče Cabellu, a málem z toho byl vlastenec pro Les Grenats. Nicméně odvracející Falette měl kliku, že orazítkoval pouze vlastní břevno.

Osm minut před koncem domácí udeřili z prakticky jediné větší šance, kterou si v tomto utkání vytvořili. A Marseille v závěru odpověď nenašla. Jouffre přímý volný kop z hranice vápna nerozehrál zcela ideálně, nicméně Gomis ve zdi balón tak nešťastně tečoval, až na změnu směru mezi třemi tyčemi nezareagoval včas gólman Pelé.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
hradec

FCM 1:4 OM

Reagovat
OnlyWHU

Payet

Reagovat
smazaný uživatel

Payet fuck forever !!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele