13. kolo
18.11.2016 19:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

FC Lorient - AS Monaco 0:3

Ani nový trenér Bernard Casoni nepřinesl do kádru Lorientu takovou auru, aby se mu podařilo alespoň nějakým způsobem bodovat s rozjetým Monakem. To znovu prokázalo, že se mu v útoku nesmírně daří, a s celkově 39 zaznamenanými brankami i nadále patří k nejlépe útočícím mužstvům ze všech elitních evropských soutěží.

Les Merlus odehráli velmi slušně první poločas. Jakmile se však už potřetí během uplynulých dvou kol trefil ve druhém dějství Falcao, nedokázali domácí najít adekvátní odpověď, a to byl přitom Kolumbijec na trávníku jen pár desítek vteřin. Náskok pak záhy navýšil Thomas Lemar a průběžné vedení knížecího klubu v Ligue 1 pojistil na závěr Boschilia.

Casoniho svěřenci chtěli zapomenout na fakt, že jsou s pouhými sedmi body poslední, a do utkání vstoupili hodně aktivně. Hostující brankář Subašič musel už v 7. minutě vyrážet střelu z úhlu od Benjamina Moukandja, o pár chvil později si po nenápadné akci vyměnili míč Moreira s Mvuembou a prvně jmenovaný jen o kousek minul kýžený prostor.

ASM se na hřišti v první pětačtyřicetiminutovce spíše hledal a hrozil vlastně jen z jakýchsi pološancí. Po Moreirově nebezpečném pokusu mohl na druhé straně udeřit po brejku čtyři na jednoho, Lemar hledal svou kolmicí v šestnáctce své spoluhráče, nicméně lorientský brankář Delecroix včas zareagoval, vyběhl a vrhl se soupeřům obětavě pod nohy.

Po přestávce však už začalo Monako dominovat. Ve 48. minutě středem pole proběhl až příliš snadno Lemar, narovnal si pět metrů za vápnem míč na pravačku a jeho táhla rána skončila na tyčce. Následně se ještě k zakončení propracoval Bernardo Silva, s jeho pokusem do středu branky ovšem Delecroix neměl větší potíže.

V 63. minutě nahradil Falcao mladého Mbappého a jen o pár okamžiků později skóroval, když se ve vápně dostal k odraženému balónu, který snadno uklidil za záda vyběhnuvšího Delecroixa. O tři minuty později Lemar rozehrál přímý volný kop mistrně, obstřelil zeď a zamířil přesně do horního růžku brány.

S dvoubrankovým vedením se hostům pochopitelně hrálo uvolněně, přesto nemuselo být ještě rozhodnuto, kdyby v 87. minutě Aliadiére neselhal v tutovce vůči Subašičovi. Bleskově mohl navýšit náskok Falcao, činil se ale rovněž Delecroix. Třetí trefu nakonec přidal v nastavení Boschilia, jehož tečovaná střela ze standardky zamířila šťastně do sítě.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
hradec

Lorient 2:2 ASM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele