11. kolo
29.10.2016 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - AS Monaco 1:1

Souboj v horní polovině tabulky svého vítěze neměl, Monako nedokázalo potvrdit úlohu mírného favorita na půdě Saint-Étienne a nakonec s ním remizovalo 1:1. Obě branky byly k vidění v úvodní dvacetiminutovce, celkově byl první poločas o něco zajímavější než ten druhý. AS se v tabulce stále nachází na druhé pozici s třiadvaceti body o skóre před PSG, za vedoucím Nice zaostává o bodů šest. Domácí výběr je sedmý se sedmnácti body.

Monako se dostalo do vedení ze své první vážnější příležitosti už v 5. minutě, kdy se prosadil osmadvacetiletý polský obránce Kamil Glik. Ten využil skvostně zahraného přímého volného kopu Lemara z levého křídla, naběhl si na hranici brankového území a z první napálil balón přímo k levé tyči, brankář Ruffier zůstal pouze stát na brankové čáře. Saint-Étienne na sebe nenechalo s vyrovnáním čekat příliš dlouho, prosadit se dokázalo v 18. minutě.

Skórovalo taktéž ze standardní situace, když po centru z levé strany od Veretouta předvedl unikátní "rybičku" Loïc Perrin a zamířil hlavou přímo k pravé tyči. Po necelé půl hodině hry mohl hosty znovu dostat do vedení Mbappé, jenže v šestnáctce soupeře v první chvíli zaváhal a napálil pouze nohy stojícího obránce před sebou. Ve 31. minutě se Mbappé opět dostával do zakončení, ale těsně před ním skvěle zasáhl gólman Ruffier.

Zhruba pět minut před přestávkou po odvráceném rohovém kopu pálil z hranice šestnáctky obránce Fabinho a pořádně provětral rukavice Ruffiera. Do druhého poločasu vstoupily oba výběry opatrněji a po vyložených příležitostech se naprosto slehla zem. Domácí se snažili spoléhat na organizovanou defenzívu a protivníka k ničemu nepouštěli, hráči Monaka měli problém v rozehrávce a jejich akce většinou končily kvůli nepřesným finálním nahrávkám.

Nicméně i tak mohli převrhnout misky vah na svou stranu, ve třetí nastavené minutě se objevil ve stoprocentní možnosti střídající Boschilia. Ten tvrdě vystřelil ze třinácti metrů a Ruffier naprosto brilantním zákrokem odvrátil balón do bezpečí. V příštím kole se knížecí klub pokusí napravit zaváhání proti momentálně sestupujícímu Nancy, Saint-Étienne zavítá na půdu jiného klubu z dolní poloviny tabulky z Mét.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele