38. kolo
14.05.2016 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Stade Rennes - SC Bastia 1:2

Bastia potvrdila, že se v závěru sezóny střetla s dobrou pohodou, a díky další výhře se posunula ještě o čtyři místa dopředu přesně na konec horní poloviny tabulky. Rennes jako už poněkolikáté během posledních pár roků naopak závěrečná kola zase nezvládlo a připsalo si již pátou porážku z posledních šesti zápasů.

Oběma týmům šlo jen hlavně o to zakončit tenhle ročník dle představ svých fanoušků, takže Korsičané neměli žádný strach hrát na Bretaňském poloostrově odvážněji. Už v 7. minutě se trošku náhodně dostal k zakončení Ayité, který z halfvoleje mířil na zadní tyč, jeho pokus se však zastavil právě o brankovou konstrukci.

Domácí se osmělili záhy. Dembélé, velký talent francouzského fotbalu, který od léta bude oblékat nově dres německého Dortmundu, ve 13. minutě nechal vyniknout brankáře Lecu, o pár chvil později Grosicki vysunul osmnáctiletého útočníka do další šance, tentokráte ale jeho střela postrádala větší přesnost.

První branky se diváci na Stade de la Route de Lorient dočkali ve 21. minutě. Danic dokázal míč posunout na Palmieriho, ten si z levé strany umně vybral v šestnáctce nabíhajícího si Kamanu, jenž hlavou pohodlně skóroval. Po přestávce bylo pro SRFC ještě hůře, to když Kamano potrestal v 52. minutě velký nedůraz od obránce Diagného.

Pochopitelně že takovým výsledkem se bretaňský celek v žádném případě nechtěl v posledním kole prezentovat a velkou motivaci rozloučit se důstojně měl i nadále Dembélé. V 56. minutě vytvořil dobrou pozici pro Grosického, ten však nevyzrál na Lecu. Deset minut před koncem Dembélé vyzkoušel svou levačku, zase ovšem našel soupeřovy rukavice.

V 82. minutě se podařilo mužstvu kouče Rollanda Courbise snížit, vedení si už ale Bastia ve zbývajícím čase sebrat jednoduše nenechala. Sio ve středu pole přetlačil Peybernese, okamžitě poslal přihrávku na Pedra Henriqueho, před nímž byl zcela volný prostor, a Brazilec placírkou usměrnil míč podél Lecy.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele