26. kolo
12.02.2016 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - Angers SCO 1:0

Spousta šancí, ale jen jeden gól - a to navíc až v nastaveném čase. Utkání mezi Rennes a Angers by si zasloužilo remízu, nakonec však byli šťastnější domácí, kteří inspirováni návratem uzdraveného Yoanna Gourcuffa a šťastným vlastním gólem Arnolda Bouky Moutoua zvítězili těsně 1:0.

Gourcuff byl favoritem na start v základní jedenáctce, kouč Rolland Courbis se však rozhodl svoji největší hvězdu ještě trochu pošetřit a na místo zraněného Juana Quintera vyslal na hřiště raději teprve dvacetiletého Sébastiena Salles-Lamongeho; byl to jeho první start v Ligue 1. Ještě než se však stačil dotknout míče, mohlo Rennes prohrávat - centr Charlese Dierse do vápna hlavičkoval Gilles Sunu jen těsně vedle (1').

Na druhé straně se Rennes rychle dostalo do tempa a Cheikh M'Bengue přesným pasem našel Giovanniho Sia, toho však ze skvělé střelecké pozice vytlačil stoper Romain Thomas. Šance se střídaly jako na běžícím páse: za hosty rozehrál nebezpečný přímý kop Billy Ketkeophomphone, hlavička Romaina Saïsse však dala pouze vyniknout gólmanovi Benoïtu Costilovi, domácí hrot Sio pak dokonce dostal míč do sítě, byl mu však odmáván ofsajd.

Gourcuff vystřídal Salles-Lamogneho na startu druhé půle, a jeho prezence byla okamžitě znát - Rennes najednou hrálo mnohem klidněji, strukturovaněji a lépe, i když chvíli trvalo, než si vypracovalo další velkou šanci. V 70. minutě napřáhl z pětadvaceti metrů Ousmane Démbélé, jeho rána však pouze orazítkovala tyč. Na druhé straně jen těsně minul veterán Diers. Skutečný tlak si Les Rouge et Noirs začali užívat až v poslední desetiminutovce.

Kamil Grosicki, který v 73. minutě nahradil smolaře Sia, má v Rennes pověst zlatého žolíka, a dnes to málem potvrdil, když po Ntepově pasu už už zvedal ruce nad hlavu. Gólman Denis Petric se však vytasil s fantastickým zákrokem, a když po následném rohu zlikvidoval další gólovku Romaina Danzého, zdálo se, že svému týmu vychytá čisté konto (a cenný bod). Nakonec se však rozhodlo v poslední akci zápasu: další Ntepův roh si do vlastní sítě srazil ramenem nešťastný Bouka Moutou. Rennes tak přeskočilo Angers na páté příčce a přiblížilo se pohárovému cíli.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele