11. kolo
25.10.2015 14:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Stade Reims - AS Monaco 0:1

Monaco konečně přerušilo frustrující sérii remíz, potvrdilo, že venku se mu daří lépe než doma, a díky jediné trefě Bernarda Silvy triumfovalo v Remeši 1:0. Tím se posunulo už na osmou příčku tabulky, opět o něco blíže pohárovým pozicím. Domácí museli dohrávat v deseti..

Pro Remeš jde už o třetí prohru v řadě, ačkoliv samotný úvod utkání ničemu podobnému nenasvědčoval - svěřenci Oliviera Guégana se do soupeře vyloženě zakousli a Grejohn Kyei mohl otevřít skóre už ve druhé minutě, před prázdnou bránou ale hlavičkoval nad. Na druhé straně na sebe jako první upozornil sváteční střelec Jérémy Toulalan, jehož volej z okraje vápna musel likvidovat pozorný gólman Johnny Placide.

Divoká úvodní desetiminutovka pokračovala gólovkou domácího de Prévilleho, jehož však vychytal Danijel Subašić, a zakončila ji první a také poslední trefa celého zápasu - Bernardo Silva, přes svůj nevelký vzrůst, dokázal naskočit na pas Nabila Dirara a hlavou otevřel skóre.

Hosté mohli ještě do poločasu přidat i další góly; hlavně Guido Carrillo byl hodně aktivní, tedy až na zakončení. Nejprve hlavou na bližší tyči po Moutinhově rohu orazítkoval tyč, poté sice obelstil stopera Anthony Webera, zblízka však trefil pouze druhou tyč. Domácí kouč Guégan postupně vyslal na hřiště čerstvé forvardy Charbonniera se Siebatcheuem, veškeré domácí naděje na zvrat však vzaly za své, když se po dvou žlutých kartách během pouhých deseti minut nechal vyloučit záložník Antoine Dévaux.

Dirar následně čtvrt hodiny před koncem neuspěl v přímém souboji s Placidem a Monaco mohlo být za tuto liknavost potrestáno, když se v 85. minutě po nebezpečném pasu Charbonniera málem prosadil Frédéric Bulot; nakonec ale na míč těsně nedosáhl. Siebatcheu byl k vyrovnání ještě blíže: ve čtvrté minutě nastavení trefil tyč a z dorážky před prázdnou bránou střílel nepochopitelně mimo. Monaco tak přežilo i tuto infarktovou chvilku a může slavit velmi cenné tři body.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0. Nuda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele