17. kolo
05.12.2015 20:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - AS Monaco 1:2

Monaco splnilo úlohu favorita, když v Bastii vyhrálo těsně 2:1; hrdinou zápasu se stal autor obou gólů Lacina Traoré. Knížecí klub se tak provizorně posouvá na čtvrté místo, což je v probíhající sezoně jeho dosud nejlepší umístění.

Vše podstatné se na Korsice odehrávalo až v samém závěru - Traoré otevřel skóre teprve v 72. minutě a vítězný gól vstřelil o dvanáct minut později. Domácí se zmohli už pouze na snížení, které v samém závěru zaznamenal teprve devatenáctiletý benjamínek Julien Romain. Pro Monaco to byla už jedenáctá venkovní výhra z posledních šestnácti pokusů.

Nerodila se však vůbec lehce - Bastia je známá tím, že doma body zbůhdarma nerozdává, a i dnes začala více než dobře. První varovnou střelu vyslal Gaël Danic, následovala šance Juliana Palmieriho a skvělý zákrok Danijela Subašiće. Monaco se do první lepší příležitosti dostalo až těsně před pauzou, kdy Traoré po pasu Bernarda Silvy hlavičkoval těsně mimo. Mohutný forvard z Pobřeží slonoviny následně protlačil míč do sítě, branka však nebyla uznána pro ofsajd.

Na gólovou radost si tak Traoré musel ještě chvíli počkat. Stálo to ale za to - Fabinho se skvěle probil mezi čtyřmi obránci, nasadil jesle Mathieu Peybernesovi a vrátil míč zpět na rozložitého útočníka, jehož smrtící finiš nedal brankáři Jeanu-Louisi Lécovi žádnou šanci.

Krátce na to Léca kapituloval podruhé: Traoré podržel míč v útočné třetině a rozehrál jej na Silvu, který vyslal do úniku Lemara. Mladý playmaker následně přesným pasem našel Nabila Dirara, ten sklepl míč zpět k Traorému, a druhý gól byl na světě. Parádní týmová akce. Romain sice v devadesáté minutě označkoval svoji premiéru v Ligue 1 debutovou brankou, jenže rozjeté Monaco si už důležité tři body pohlídalo.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele