37. kolo
07.05.2016 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Stade Rennes 2:0

O tom, že Montpellier dohrává sezonu v dobré pohodě, se přesvědčili borci z Rennes. Porážka 0:2 pro ně znamená, že i kdyby PSG ve finále Coupe de France přehrálo Marseille, evropské poháry si na podzim nezahrají.

Montpellier vyhrál počtvrté v řadě (to se jihofrancouzskému celku nepodařilo od mistrovské sezony 2011/2012, a pokud v závěrečném kole porazí Monaco a Les Rouges et Noirs nestačí na Bastii, svého soupeře ze sedmatřicátého kola v tabulce předskočí. Příchod Frédérika Hantze zkrátka týmu prospěl. O Rollandu Courbisovi, jenž do Rennes zamířil právě z Montpellieru, aby nahradil Philippe Montaniera, se totéž tvrdit nedá.

V 10. minutě dostal míč za záda Geoffreyho Jourdrena obránce Fallou Digne, jenže co mu to bylo platné, když stál v ofsajdu. Na první gól se tedy čekalo až do 58. minuty. Souleymane Camara tečoval Boudebouzův centr k Rodrigue Ningovi (nikoliv Ninjovi) a ten z první platné střely na bránu skóroval, takže to bylo 1:0.

V 70. minutě ztratil devatenáctiletý Joris Gnagnon míč, tudíž mohlo MHSC zahájit rychlý brejk, který zakončil razantní přízemní střelou Ryad Boudebouz. Ke dvanácti asistencím (v této statistice jsou lepší pouze Ángel Di María a Zlatan Ibrahimović) přidal svou druhou trefu v sezoně - 2:0. Vyloženou příležitost v závěru zápasu propásl Giovanni Sio, tudíž v tomto duelu padly jen dvě branky.

To mohlo mrzet především příští týden devatenáctiletého Ousmene Dembélého, jenž se v dresu Rennes ve své premiérové sezoně mezi dospělými prosadil už dvanáctkrát, tudíž je i nejlepším střelcem bretaňského klubu. Nicméně teď už neskóroval v pěti po sobě jdoucích utkáních, což se mu ještě v kariéře nestalo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele