33. kolo
19.04.2015 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Montpellier HSC - SM Caen 1:0

Montpellier těsně porazil Caen a nadále má slušné šance na to, že si v příští sezoně zahraje Evropskou ligu. Protože pokud PSG ve finále Coupe de France porazí Auxarre, povede cesta do pohárů i z šestého místa Ligue 1.

Přestože padla jen jedna jediná branka, rozhodně to na Stade de la Mosson bylo poměrně pestré utkání. Zaprvé kvůli vytrvalému dešti, zadruhé kvůli tomu, že na lavičce Caen seděl Patrice Garande, bývalý hráč MHSC, a zatřetí, že onu branku vsítil už v 5. minutě hlavou po rohovém kopu Brazilec Hilton, jenž pamatuje tři roky starý francouzský titul.

Anthony Mounier si tak připsal již osmou asistenci v sezoně. Z tohoto pohledu jsou lepší pouze Romain Hamouma (10) a Dimitri Payet (13). Protože déšť neustával, bylo logičtější vsadit na centry. Po jednom takovém se do balonu hlavou opřel Lucas Barrios a trefil břevno. Svůj dvanáctý přesný gól tedy zatím nepřidal.

Paraguayský útočník to zkoušel i po změně stran, ale na Rémyho Vercoutreho znovu nevyzrál. Poté se v dobré pozici ocitl Mournier, jenže místo střely volil raději přihrávku, takže z akce nakonec nic nebylo. V 70. minutě přišla na pořad dne největší příležitost Caen. Geoffrey Jourdren nepřesvědčivě zasáhl proti centru Thomase Lemara, ale Hervé Bazile minul. Stejně si později počínali i Ngolo Kante a na druhé straně Barrios.

V závěru ještě mohl vyrovnat střídající Sloan Privat. Jourdren se ale vyznamenal a zajistil svému týmu tři potřebné body, které budou zapotřebí také příští týden v zajímavém duelu s konkurenčním ASSE. Oproti tomu Caen má stále jen tříbodový náskok na osmnáctý Lorient a před sebou bitvu s Guingampem na domácím Stade Michel d’Ornano.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele