3. kolo
24.08.2014 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Stade Rennes 0:0

ASSE si nedokázalo poradit s Rennes, což znamená, že po třech odehraných kolech bude, možná trochu překvapivě, jediným devítibodovým celkem Girondins Bordeaux.

Před tímto duelem vyhráli svěřenci Christopha Galtiera šest ligových zápasů v řadě (pochopitelně včetně závěru minulé sezony), jenže tento čtvrtek nestačili na turecký Karabükspor a tři body nebrali ani v zápase s Rennes, které si v minulé sezoně záchranu v soutěži vybojovalo až pár kol před jejím závěrem.

Proti ASSE rozhodně nebylo lepším, ale dalo by se říci, že šťastnějším týmem. Spolu s André-Pierrem Gignakem je zatím s třemi brankami nejlepším střelcem Ligue 1 turecký reprezentant Mevlüt Erding, jenž měl být i tentokrát hlavní zbraní klubu z regionu Rhône-Alpes. Jeho největší příležitost přišla na pořad dne v samotném závěru první půle.

Cheikh M’Bengue fauloval ve vápně Kévina Monnet-Paqueta, ovšem brankář Benoît Costil svého bývalého spoluhráče Erdinga vychytal. Největší šance Rennes pak skončila na tyči, o což se po příhrávce Oly Toivonena postaral brazilský záložník Pedro Henrique. Erding mohl svůj penaltový omyl napravit hned v úvodu druhého poločasu, ovšem s míčem byl už přeci jen z úhlu, díky čemuž měl Costil usnadněnou pozici.

A protože Max Gradel mířil z přímého kopu těsně vedle, byla z toho na Stade Geoffroy-Guichard bezbranková remíza. Les Rouges et Noirs na tomto stadionu zaznamenali naposledy gól v květnu roku 2011. V minulém kole přitom rozdrtili 6:2 Évian, nicméně proti Les Verts vystřelili jednou jedinkrát mezi tři tyče. ASSE je prozatím v tabulce druhé, teď se bude soustředit na odvetu play-off Evropské ligy, a pak se chystá do Paříže.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele