21. kolo
29.01.2014 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Olympique Marseille - Valenciennes FC 2:1

Marseille porazilo Valenciennes v dohrávaném zápase 2:1, po delší době zaznamenalo radost z výhry a přiblížilo se na dostřel pohárovým příčkám. Gólově se prosadili ofenzivní hvězdy André-Pierre Gignac a Florian Thauvin, za hosty snižoval Arthur Masuaku.

Les Phocéens se letos navzdory výměně trenéra nedařilo; špatná lednová forma vyústila ve tři prohry v řadě, díky nimž slavný klub vypadl z obou domácích pohárů a propadl se až na deváté místo ligové tabulky. Kouč José Anigo má však v kádru jednoho hráče, na něhož se může stoprocentně spolehnout - Gignac otevíral skóre svojí desátou brankou z posledních devíti duelů.

Marseille to však nemělo jednoduché - po obrátce Masuaku vyrovnal, a až Thauvinova finální trefa z 63. minuty vrátila na domácí kopačky potřebný klid. Valenciennes, které se v posledních týdnech hodně zvedlo a zahájilo stíhací jízdu za záchranou, předvedlo sympatický výkon a mohlo být odměněno cenným bodem, avšak Mandanda předvedl proti Warisově ráně z nastaveného času fantastický zákrok. OM se tak posunulo už na pátou příčku, Valenciennes zůstává osmnácté.

Anigo, jemuž na lavičce nově asistoval kolega Albert Emon, se po špatné sérii výsledků nenacházel zrovna v ideální situaci, ale hráči dělali od začátku vše pro to, aby si pošramocené renomé vylepšili - Payet vyslal milimetrovým pasem Thauvina, který z kraje vápna pálil jen těsně nad, a blízko k brance byl také Gignac, jemuž se podařilo přelstít ofsajdovou past soupeře, probít se přes dva obránce a nepříjemnou střelou otestovat pozornost gólmana Nicolase Penneteaua.

Dominance marseilleských byla odměněna vedoucí trefou ve 30. minutě - favorit však měl i trochu štěstí, neboť celou akci založil obrovskou chybou bránící Eloge Enza Yamissi. Jeho chabý pokus o zpětnou přihrávku vystihl Gignac, s míčem na noze obešel Penneteaua a bez problémů poslal Olympique do vedení.

Vyrovnávací trefa přišla vlastně hned z první šance hostů; jejím architektem byl Rudy Mater, s jehož přesným pasem si Masuaku zkušeně poradil. Valenciennes bylo ve druhé půli obezřetnější a nepouštělo soupeře do šancí, samo naopak opět pohrozilo přízemním volejem Ducourtiouxe, který musel likvidovat pohotový Mandanda. To se ukázalo jako klíčový okamžik, protože Marseille hned z následujícího útoku získalo zpět ztracené vedení - Valbuena nacentroval do vápna, Thauvin si na zadní tyči udělal místo a pohodlně sklepnul míč do sítě.

Tentýž hráč mohl zvýšit ještě na 3:1, ale po souhře s Gignacem trefil pouze boční tyč; finální šanci zápasu si pak připsal Waris, ale ačkoliv jeho hlavička měla gólové parametry, poslední slovo si vzal Mandanda a jeho úžasný reflex.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 1:0

Reagovat
klvana

"Pod vedením nového kouče Josého Aniga Les Phocéens ještě neprohráli (...)" ???

Reagovat
klvana

"Marseille ztrácí dokonce pouze pět bodů na třetí Lille (a tedy Ligu mistrů)" ???

Reagovat
klvana

Tak takhle nekvalitní preview už jsem dlouho nečetl....

Reagovat
Israha

A uvědomuješ si, že ta preview se vztahovala k původnímu termínu zápasu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele