24. kolo
10.02.2013 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - Toulouse FC 2:0

Až dvě branky na poslední chvíli rozhodly o vítězství Rennes nad Toulouse. Trefy Mevlüta Erdinca a Romaina Alessandriniho dovedly domácí mužstvo k prvnímu vítězství v posledních třech zápasech.

Jako první se jedenáct minut před koncem zápasu prosadil Romain Alessandrini. Ten využil neobvyklého zkratu jinak jistého gólmana Aliho Ahamady. O pět minut později rozhodl o vítězství Stade de Rennais svým volejem Mevlüt Erdinc. Hosté tak na svou ligovou výhru čekají již tři soutěžní kola.

Byli to domácí fotbalisté, kteří se jako první drali do zakončení. Alessandrini svým pokusem pravačkou pořádně vystrašil Ahamadu, jenž nakonec jeho ránu dokázal vytěsnit. Francouzský brankář si následně poradil i s dalekonosnou střelou z kopaček Sadia Dialla. Přesto se do vedení dostalo téměř hostující Toulouse.

Po dobré nahrávce Francka Tabanoua se v solidní pozici objevil Etienne Didot, nicméně jeho přízemní rána z voleje nakonec skončila na tyčce. A hosté si vypracovali druhou brankovou příležitost v závěru prvního dějství. Wissam Ben Yedder však svůj přímý kop zatočil těsně nad Costilovu branku.

Druhá půle naproti tomu patřila jednoznačně Rennes. Ahamada si musel poradit s drzým průnikem Erdinca, střelu z první Alessandriniho zase ještě před svým gólmanem zlikvidovala obrana Toulouse. Julienu Féretovi zase chyběly jen centimetry k tomu, aby doklepl do sítě sražený volej Jeana Makouna.

A domácí se gólu stále přibližovali. Centr Kevina Theopila-Catherineho opřel hlavou pouze do brankové konstrukce Alessandrini. Ránu Erdinca následně opět zlikvidoval Ahamada. Červení se tak první branky dočkali až v 79. minutě. Costilův dlouhý výkop protáhl do vápna Féret a poté, co Ahamada v brance hostů předváděl takřka zázraky, míč nedokázal odklidit z cesty Alessandriniho, jenž balon doklepával do prázdné branky - 1:0.

O pět minut později bylo rozhodnuto. Centr Saného našel naběhnutého Erdinca, jenž tentokrát ranou z voleje nedal Ahamadovi žádné šance - 2:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
hradec

Rennes 0:0 Toulouse

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
cetto

achjo...Abdoulaye Diallo a Sadio Diallo jsou 2 ROZDÍLNÍ hráči..nepleťte si je prosíííííííím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele