5. kolo
16.09.2012 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - Olympique Marseille 0:1

Marseille válí. Tým Élieho Baupa pokračuje ve fantastickém startu do sezony, když v Nancy urval tři body za nejtěsnější možnou výhru a opět se utábořil bezpečně v čele tabulky.

Na Stade Marcel Picot se sice hosté pořádně nadřeli, ale branka mladého Jordana Ayewa z druhé nakonec určila konečné skóre, neboť domácí tým již odpovědět nedokázal. Marseille tak potvrdilo papírové předpoklady a na hřišti celku, jehož cílem bude co možná nejpohodlnější záchrana, zvítězilo letos už popáté v řadě. Nancy se naopak drží jen těsně nad sestupovými příčkami.

A v dobré pohodě hrající Phocéens dávali od začátku najevo, kdo že je na hřišti pánem. Ve skutečnosti se hrálo prakticky na jednu branku až do Ayewovy trefy; tato facka domácí Les Chardons probudila, a Baupův celek se tak musel v závěru hodně otáčet, aby těsné vedení udržel.

První nebezpečnou situaci tentokrát nevypracoval probuzený André-Pierre Gignac, ale bratrské duo Ayewů: mladší forvard Jordan uvolnil staršího Andrého, který dokázal vypálit, ale brankáře Assembého na čáře zastoupil s pohotovým zákrokem Vincent Muratori.

Kamerunský brankář ve službách Nancy však musel být ve střehu chvíli poté, kdy likvidoval nejprve Gignacovu střelu, načež ho z nebezpečné pozice prověřil i Mathieu Valbuena. Gignac dnes obecně neměl svůj den a obrana Nancy ho při těch několika málo příležitostech bez problémů uhlídala - jako po vynikajícím milimetrovém pasu Jordana Ayewa, se kterým vyhlášený kanonýr naložil nejhorším možným způsobem a poslal míč na tribunu.

Assembé potom ještě jednou vychytal mladého Ayewa, ale toho to nakonec mrzet nemuselo. V 53. minutě si opět (jako už po několikáté) skvěle vyhověl se starším Andrém a na jeho okamžitou střelu gólman Nancy nezvládl zareagovat - 0:1.

Nancy se následně probudilo k životu, ale na zvrácení nepříznivého výsledku to nestačilo. Lossémy Karaboué sice mohl z dobré pozice vyrovnávat, ale brankář Mandanda se vytasil s pohotovým zákrokem, a hostující favorit tak dovedl zápas do úspěšného konce.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
PePiG7

0-2 Gignac,Ayew

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

O.M. to dokáže a opět uteče pronásledovatelům.

TIP: 2.

Reagovat
Han střelil první

1:2

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

kurzy pěkný...jen to víc osolit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele