33. kolo
21.04.2012 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Marseille i přes sympatický projev znovu padla, tentokrát v Bordeaux

Již dvanáct ligových zápasů v řadě. Tak dlouho čeká předloňský francouzský mistr z Marseille na ligové vítězství. Svěřenci Didiera Deschampse tentokrát ztratili všechny body na hřišti svého velkého rivala - Girondins Bordeaux.

Bordeaux tak konečně ukončilo čekání na tříbodový zisk, z posledních pěti ligových utkání totiž celkem získalo pouze čtyři body - za stejný počet remíz. Po téměř dvou měsících si tak tým okolo českého záložníka Jaroslava Plašila připsal do tabulky všechny body a posunul se o jednu příčku vzhůru, na pozici osmou. Naproti tomu Marseille po dalším zaváhání nadále uzavírá první desítku týmů Ligue 1 - s dostatečným, osmibodovým náskokem na sestupující Sochaux, a snad již nedostižitelným třináctibodovým mankem na pohárové příčky.

Les Girondins vstoupili do utkání jak nejlépe mohli a již ve třetí minutě se ze svého prvního ataku ujali vedení. Ludovic Obraniak svou pohlednou přihrávkou oslovil Yoanna Gouffrana, ten posunul míč na lépe postaveného Jussieho a brazilský útočník se zakončením neměl problém - míč nasměroval směrem za Mandandova záda - 1:0.

Marseille rozhodně nebyla v úvodu utkání nebezpečným protivníkem, naopak to bylo domácí mužstvo, které své vedení znásobilo již na 2:0. Brankář Mandanda pouze vyrazil Plašilovu ránu před sebe, k míči měl nejblíže opět dobíhající Jussie a ani tentokrát si se stylem zakončení příliš starostí dělat nemusel - balon poslal jednoduše do odkryté sítě - 2:0.

Hosté se po druhé inkasované brance konečně jako by probudili k životu, kontaktní branku se jim ale vstřelil nepodařilo. Cedric Carrasso v brance Bordeaux si poradil s pokusem Andrého-Pierra Gignaca a Jordan Ayew pálil o pár centimetrů vedle; nejlepší příležitost však v samém závěru první půle spálil Gignac. Jeho parádní ránu z voleje neuvěřitelným zákrokem vytáhl mimo tři tyče Carrasso.

Brankář domácích pokračoval ve skvělém výkonu i po změně stran. Osm minut po startu druhého dějství vychytal Andrého Ayewa, v 56. minutě ale konečně inkasoval. Byl to Andrého mladší bratr Jordan, který svou střelou nedal tentokrát Carrassovi nejmenší šanci - 2:1.

Hosté byli velice blízko vyrovnání o pár minut později, André Ayew chtěl napodobit svého sourozencem, jeho projektil se však zastavil na brankové konstrukci Mandandovy branky. Po dlouhé době zahrozilo vepředu také Bordeaux, a hned z toho byla penalta. Mandanda v pokutovém území srazil unikajícího Jussieho, gólman Marseille však svou chybu ze 67. minuty napravil, když pokutový kop z kopaček Trémoulinase zlikvidoval.

Hosté měli v závěru ještě dvě dobré příležitosti na vyrovnání. Carrasso však již za své záda žádnou střelu nepustil, rozzloben tak mohl zůstat Gignac i Mathieu Valbuena, jehož ránu pod břevno polapil gólman Bordeaux již v nastaveném čase utkání.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele