18. kolo
18.12.2011 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AC Ajaccio - Stade Rennes 1:0

Do pořádných problémů se dostává Rennes. Tým s nepokrytě pohárovými ambicemi chytil strašidelnou formu a prohrál dokonce i s posledním Ajacciem, které si tak před tuhým jarním bojem o záchranu notně zvedá pocuchané sebevědomí.

Pro Korsičany je to teprve druhá výhra v sezoně; gólem v závěru utkání se o ni přičinil Fousseini Diawara. Pro Bretonce to znamená pátou prohru v řadě, počítáme-li i ostudné vypadnutí z Evropské ligy; čelo tabulky se tak nachází už velice daleko. Ajaccio ztrácí na záchranu stále 6 bodů.

Les Rouge et Noir přitom začali lépe. Jean Kana-Biyik se brzy propracoval k nebezpečné hlavičce, ale těsně přestřelil. Krátce poté však poprvé zahrozili domácí, a Rennes od inkasování uchránilo jen obrovské štěstí. Johan Cavalli totiž ukázkově našel Socriera a útočníkova hlavička přesně našla Benjamina Andrého, před kterým tak stál už jen brankář Costil. Umíte si asi představit, jaké rozzuření to mezi domácími fanoušky vyvolalo, když mládežnický reprezentant Francie stáhl Andrého k zemi, ale píšťalka sudího zůstala hluchá...

Po 20 minutách zahrozili opět hosté, ale John Boye byl neúspěšný. Na druhé straně si Costil dobrým zákrokem poradil s pokusem aktivního Cavalliho. Poločas tak skončil bez branek.

V 53. minutě skvělý Cavalli opět centroval a opět přesně; adresátem byl tentokrát Mehdi Mostefa, který ve výborné pozici trestuhodně přestřelil. Rennes poté získalo větší převahu nad středem pole, což vyústilo v několik slibných šancí; Youssouf Hadji zkoušel vyzrát na Ochou technickou střelou, mexický brankář poté eliminoval Pitroipův pokus a poté skvělým zákrokem vytlačil vingl Tonga Hameda Doumbii.

Vše tak nakonec rozhodl Diawara. V 83. minutě se k míči dostal - kdo jiný než Johan Cavalli. Nejlepší muž na hřišti přesně nacentroval a pro Diawaru už nebyl problém překonat Costila - 1:0. Zoufalé Rennes se už na odpověď nezmohlo a trenér Antonetti tak pravděpodobně čeká na zimní přestávku jako na smilování.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele