18. kolo
18.12.2010 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - Valenciennes FC 1:0

Díky vítězství nad Valenciennes se Rennes dostalo s jedenatřiceti body na dostřel absolutní špičce a za vedoucím Lille a PSG je pouze o skóre. Ovšem na výhře se domácí opravdu nadřeli, rozdílovou trefu vsítili až v samém závěru zápasu.

Vše totiž nasvědčovalo tomu, že oba celky si rozdělí bod. Nicméně v nastaveném čase dokázal Jean Kana Biyik skórovat a potěšil celý stánek Stade de la Route-de-Lorient. Hosté tak nedokázali navýšit náskok na sestupové příčky a čtyři body k dobru rozhodně před dlouhou sezónou nemusí nic znamenat. Do zápasu mnohem lépe vstoupilo Valenciennes a patřil mu i závěr úvodního poločasu, avšak ten druhý ovládli domácí.

Do první příležitosti se dostal hostující Gael Danic, ovšem skvělý zákrok předvedl gólman Nicolas Douchez. Následně pálil těsně nad David Ducourtioux. Domácí se poprvé ozvali o chvíli později, skvělý obranný zákrok předvedl Rudy Mater proti střele Abdoula Camary. Ke konci půle to hezky zkusil Carlos Sanchez, avšak ani tentokráte na pozorného Deuchara nevyzrál.

Po změně stran se diváci pohledných akcí příliš nedočkali, jediný vážnější pokus Camary zlikvidoval Penneteau. O osudu utkání rozhodly až minuty navíc. Po precizně zahraném rohovém kopu Fabiena Lemoineho nejvýše vyskočil But Kana-Biyik a přesnou nekompromisní hlavičkou nedal bezmocnému gólmanovi Penneteauovi žádnou šanci. Rennes tak vybojovalo důležité tři korálky.

V příštím kole se pokusí potvrdit své postavení v tabulce na půdě Caen, Valenciennes by se rádo zbavilo smůly v těžkém domácím souboji s Toulouse.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:6

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele