22. kolo
05.02.2011 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - AC Arles-Avignon 1:0

Olympique Marseille se pořádně nadřel na vítězství nad outsiderem ligy Arles-Avignonem. Tři body mu zajistila jediná branka Gignace z 55. minuty. Na druhou stranu je pravda, že v první pětačtyřicetiminutovce nastřelil dvakrát břevno. Domácí se posunuli na druhé místo jen bod za druhým PSG a třetím Rennes, hosté zůstávají samozřejmě poslední.

Pochopitelně že kvalitativní rozdíl mezi obhájcem titulu a nováčkem ligy, který se navíc nachází beznadějně na posledním místě, byl vidět už od samotného začátku. V 6. minutě si na centr Rémyho naskočil Gignac, který hlavou jen těsně minul bránu. Hosté sice záhy chtěli odpovědět šancí Meriema, ovšem jeho ránu dokázal včas zastavit bek Souleymane Diawara.

A pak začalo zvonit břevno, které vlastně chránilo hostující Lvy před inkasováním. Ve 12. minutě připravil Brandao příležitost pro spoluhráče Gignace, jehož následná střela udeřila o horní brankovou konstrukci. Hostující gólman Merville zabránil ve skórování hlavičkou M'Biovi, Cheyrou na něj rovněž nevyzrál.

Brandao poté vybojoval díky tomu, že byl faulován, pro Lucha Gonzáleze pozici pro přímý kop. Už už se střela stáčela do branky, když najednou míč podruhé pusinkoval břevno. Přesto Arles-Avignon nepůsobilo odevzdaně, třeba Kaba Diawara se po přihrávce od Dja Djedjeho probíjel do gólové příležitosti, nakonec však ztroskotal na domácím gólmanovi Mandandovi.

Ve druhé půli Marseille pokračovala v aktivní hře, v prvním dějství se jí totiž dobýt branku soupeře nepodařilo. Zkraje měl nabito dvakrát Heinze, Merville však oba jeho pokusy levačkou v rozmezí tří minut zneškodnil. Přece jenom se ale OM dočkal branky v 55. minutě. Lucho González nahrál na levou stranu Brandaovi, který následně ve vápně našel pohodlně skórujícího Gignace.

Ačkoli domácí vedli, museli být hodně na pozoru. Opravdu nebylo daleko od toho, aby došlo na nějakou senzaci a všemi odsouzený nejslabší celek Ligue 1 si odvezl třeba bod. Dja Djedjeho si vyhlédl v 75. minutě centr Laurentiho, následná hlavička skončila jen těsně mimo. V největší šanci se však ocitl střídající Jonathan, který po samostatném sólu neuspěl tváří v tvář Manandovi.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
PePiG7

2-0 Gignac,Ayew

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele