1. kolo
09.08.2009 21:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - RC Lens 4:1

Mistrovské Bordeaux vykročilo za obhajobou nejlépe, jak mohlo. Výsledek zápasu proti staronovému účastníkovi Ligue 1 z Lensu byl sice dlouho na vážkách, nakonec ovšem zásluhou dvou pózdních tref skóre narostlo na konečných 4:1.

Les Girondins vstoupili do utkání tak, jak se od nich čekalo - brzy si vytvořili převahu a hned ve 12. minutě jí korunovali vedoucí brankou. Brazilec Wendel přijal přihrávku od Cavenaghiho, pěknou otočkou se zbavil přesily bránících hráčů a ještě hezčí střelou uklidil míč do horního rohu branky - 1:0.

Domácí se v dalším průběhu první půle dožadovali penalty za zákrok Yahii na Chamakha, píšťalka sudího Piccirilla byla však němá. Racing se pod náporem mistrovského týmu nesložil, vyrovnal hru a pět minut před odchodem do šaten se mu to vyplatilo. Z pravé strany hřiště poslal do vápna centr Demont a hlavičkou na zadní tyč se prosadil Jemaa - 1:1.

Po změně stran se do toho ovšem obuli znovu hráči Bordeaux a v 54. minutě opět vedli. Z hranice vápna vypálil Gourcuff a hostující brankář Runje míč i kvůli malé teči nestačil zlikvidovat - 2:1. Hned za dvě minuty se Lensu povedlo dopravit míč do branky, vyrovnávací gól byl ovšem kvůli faulu Boukariho na Henriqueho neuznán.

Na druhé straně mohl přidat pojistku Gouffran, ale svojí utěšenou střelou mířil těsně vedle. Další branky tak přinesl až nastavený čas. Gourcuff nejprve našel Chamakha a ten uklidil míč placírkou k tyči, ještě před závěrečným hvizdem pak dokonal dílo sám Gourcuff, který hlavičkou dopravil do branky Runjem vyražený míč a uzavřel skóre na 4:1.

Autor: Petr Vaněček / football365.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele