24. kolo
13.02.2010 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Monaco nestačilo na Marseille

Již jen šest bodů. To si po dnešním utkání mohou říci hráči Marseille, která díky vlastní brance Nicolase Nkouloua slaví vítězství na půdě Monaka. To zůstává šesté.

Olympique tak navázal na skvělý výsledek z minulého kola, kdy vyprášil jasně Valenciennes. To nakonec bylo rádo za výsledek 1:5. L'OM si tak snad znovu udobřilo fanoušky poté, co vypadlo z národního poháru s Lens. Naopak v Monaku budou smutní. Po výhře nad obhájcem titulu z Bordeaux v Coupe de France totiž další skalp favorita překazil až vlastní gól. Jedná se tak již o druhou porážku v lize za sebou.

Les Monegasques si připsali první porážku na svém stadionu v novém roce. K porážce je nasměroval již ve 37. minutě Mamadou Niang, který se trefil z penalty. Téměř okamžitě ale vyrovnal s přispěním Stéphana M'Biy nigerský útočník Ouwu Maazou. Hosté se ale nakonec tří bodů dočkali, po drtivém tlaku se nešťastníkem večera stal obránce Nicolas N'Koulou, jenž si pár minut před koncem vstřelil vlastní branku.

OM vstoupilo do zápasu tak, jak odešlo z minulého ligového utkání. Plno sebevědomí. Mělo několik šancí zavánějících situací, nejlépe se na hřišti jevil záložník Mathieu Valbuena. Byl to právě "le Petit Velo", který připravil pro Nianga první střeleckou pozici. Senegalec ale z třiceti metrů Ruffiera nepřekonal. Valbuena se ale činil dál. Poté, co ho Lucho vyslal do volného prostoru, si dokázal poradit s obránce Mongonguem - již to vypadalo na jistou branku, ale brankář Ruffier předvedl neuvěřitelný zákrok.

O pár minut později se téměř totožná situace opakovala. Znovu úspěšněji pro domácí. Zápas začal být zajímavějším až zhruba 12 minut před koncem první půle. Do hry se totiž začínalo dostávat také Monako. A kdo jiný to mohl být, než domácí talisman Nene. Z pětatřiceti metrů ale napálil míč z přímého kopu jenom těsně vedle.

Uplynulo pár minut a první branka byla na světě. Nicméně v brance domácího mužstva. Valbuena našel centrem Nianga, toho srazil k zemi Mongongu. Ačkoliv se jednalo o spíše neškodný zákrok, rozhodl se sudí pro pokutový kop. Sám postižený se postavil k míči a vstřelil branku - 0:1.

Tato výhoda jim ale příliš dlouho nevydržela. Rozhodčí se sice rozhodl nezapískat faul jednoho z hráčů Marseille v pokutovém území, domácí se přesto mohli radovat z vyrovnání. Alonso nadýchaným centrem našel Maazoua, který napálil míč s pomocí teče M'Biy do sítě - 1:1.

Monako bylo prvním týmem, který se osmělil po poločasové pauze. Alonsův rohový kop vzbudil v obraně soupeře veliký chaos, Maazou ale nedokázal nasměrovat balon do sítě. Argentinský záložník se poté o zakončení pokoušel sám. Z dobrých dvaceti metrů ale o kousíček přestřelil. Po těchto zahozených šancích mohli všichni v Monaku opěvovat pouze brankáře Ruffiera, který dvěma vynikajícími zákroky nedovolil ve skórování ani Ben Arfovi, ani Niangovi.

Zhruba v polovině druhého dějství se opět připomněl Valbuena. Dalším centrem oslovil opět Nianga, tentokrát se s ním ale Mongongu stihl vrátit. A další centr. A znovu Valbuena. A znovu skvělá příležitost. Tentokrát to byl Diawara, který z téměř dokonalé pozice přestřelil branku. Pět minut před koncem se stoper objevil v zakončení znovu. Narážečka v pokutovém území s Niangem ho ukázala tváří v tvář brankáři, nicméně znovu zklamal a netrefil.

Marseille se nakonec závěrečný tlak vyplatil. Jak jinak než z centru Valbueny. Niang se hnal za míčem, předehnal ho ale mladý kamerunský obránce N'Koulou, který bohužel pro domácí nasměroval míč do vlastní branky.

Utkání nakonec uzavřela červená karta pro Alejandra Alonsa, který urážel rozhodčího a po druhé žluté kartě odešel do sprch.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Preview pěknej až na ty otočený sestavy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele