24. kolo
14.02.2010 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AJ Auxerre - Stade Rennes 1:0

Ačkoli Auxerre naposledy padlo na půdě posledního Grenoblu 0:5 a Rennes naopak vstupovalo do zápasu povzbuzené o výhru 4:2 nad lídrem z Bordeaux, výhru získalo domácí mužstvo díky jediné brance polského útočníka Ireneusze Jeleně. AJA tak po těsné výhře v tabulce předběhlo nejen sedmé Monako, ale bodově se dotáhlo na pátou Marseille.

Na hráčích Auxerre bylo od začátku utkání vidět, že poslední ostudnou prohru ze hřiště Grenoblu musí bezpodmínečně napravit. A tak domácí vzali věci hned do vlastních rukou. Oliech už v první minutě vyslal na hostujícího brankáře Doucheze první střelu utkání, se kterou si ovšem renneský strážce branky v pohodě poradil.

O deset minut později se Douchez potil mezi třemi tyčemi znovu, Niculae se totiž opřel do hlavičky po centru z přímého kopu Pedrettiho, byl však proti rumunskému forvardovi zase úspěšný. Zato hosté nebyli směrem dopředu příliš aktivní. Přitom jak skvěle před týdnem čtyřmi brankami sestřelili doma Bordeaux.

Až do 38. minuty, kdy pálil z přímého kopu Marveaux, se domácí brankář Sorin nezapotil. O minutu později byl při chuti útočník Gyan, který si hezky zpracoval míč levačkou, přehodil ho na druhou nohu a parádně vypálil, jen chyběla přesnější muška, jelikož střela zamířila mimo. O dvě minuty později se AJA ujal vedení.

Douchez vyběhl ze svého prostoru ve snaze odvrátit nebezpečný dlouhý pas, avšak balón odkopl pouze k Jeleňovi, jenž využil gólmanova vyběhnutí a táhlým lobem z dálky rozvlnil síť. Největší hrozbou pro domácí zůstával ghanský zabiják Gyan. Ve druhé půli se ocitl hned ve třech dobrých příležitostech.

Nejprve jeho odraženou střelu mohl zužitkovat Grichting, jenže trestuhodně neuspěl. Pak Gyan napřáhl z přímého kopu a jeho dělovka letěla přesně pod břevno. Na poslední chvíli ale vytasil perfektní zákrok Sorin. V nastaveném čase se Gyan dostal k hlavičkování, nedal ovšem do střely tolik energie, a tak tentokrát Sorin pohotově zakročil a udržel zároveň čisté konto potřebné k zisku třech bodů.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele