20. kolo
10.01.2009 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

AJ Auxerre - Olympique Marseille 0:2

Marseille získala důležité tři body na hřišti Auxerre, které utrpělo svou desátou porážkou v sezóně. Ačkoli se hrálo na zmrzlém a skoro neregulérním hřišti, hráči Olympiqueu nakonec střetnutí odehráli a díky gólům Samassy a Valbueny se radovali z vítězství 2:0.

Prezident Marseille Pape Diouf nebyl příliš šťastný, jak zelený pažit před utkáním na Stade l'Abbe-Deschamps vypadal, a svému sokovi zaměstnaného ve stejné funkci Jeanovi-Claudemu Hamelovi vzkázal: "Nemůžeme na tomto hřišti hrát. Pokud chcete tři body, vezměte si je." Jenže hosté to nevzdali, nastoupili a vyplatilo se. I přes některá zranění se jim podařilo zvítězit.

Nejprve po dvanácti minutách prověřil připravenost brankáře Rioua hostující Boudewijn Zenden, jenž se ho pokusil překonat i osm minut před koncem prvního poločasu. Auxerre se snažilo kontrovat Danielem Niculaem a Lynelem Kitambalaem, ale jeho špatná série šesti zápasů bez výhry se zdála být prodloužena i kvůli 43. minutě.

Valbuena totiž dodal na levé straně do velice nebezpečné pozice Zendenovi. Ten následně nacentroval na přesně hlavičkujícího Samassu, takže Marseille odcházela do kabin s o hodně příjemnějším pocitem. Kitambala se snažil z voleje osm minut po přestávce vyrovnat, ale na místě byl brankář Mandanda.

Marseillský strážce branky o hodinu později předvedl dva veledůležité zákroky. Kahlenberg z přímého kopu našel naprosto nehlídaného Coulibalyho, jehož střela mířila právě na Mandandu. Pak vytěsnil hlavičku Niculaeho z rohové kopu. A tak v 77. minutě udeřili podruhé v utkání hosté. Skvělou spolupráci před tím, než se k míči dostal skórující Valbuena, předvedli Bonnart se Zianim. Valbuena pak jen zakončil pohodlně levačkou.

Domácí Hengbart svojí hlavičkou mířící do tyče mohl utkání zdramatizovat, nicméně Marseille do konce zápasu vedení už udržela.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele