základní skupiny - skupina B, 1. kolo
20.09.2023 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Elye Wahi (© AFP)

Lens si ze střetu tápajících celků odneslo bod. Fulgini napodobil českou legendu

Sevilla remizovala v prvním duelu skupiny B Ligy mistrů v domácím prostředí s Lens 1:1. Souboj celků, které úvod letošní sezony nezastihl v ideálním rozpoložení, gólově otevřel již v deváté minutě domácí Lucas Ocampos, na jehož branku ještě do poločasu stihl zareagovat Angelo Fulgini. Ten se stal prvním hráčem od dob Vladimíra Šmicera, jenž za Racing Club v milionářské soutěži skóroval z přímého volného kopu. Českému fotbalistovi se totéž povedlo před téměř 25 lety.

Sevilla do nového ročníku Ligy mistrů vstupovala coby vítěz loňské Evropské ligy, proti sobě však měla v podstatě pohárového nováčka. Francouzské Lens si totiž na evropské půdě zahrálo naposledy v roce 2007. V tehdejším Poháru UEFA vypadlo hned v prvním kole s Kodaní. Letos měly zatím oba týmy naprosto hrozivý začátek ligové sezony. Španěly mohla povzbudit alespoň víkendová výhra z LaLigy nad Las Palmas, ke které přispěl i navrátilec v obranné řadě andaluského klubu Sergio Ramos.

Rojiblancos výhra v posledním ligovém duelu nakopla a již v deváté minutě se po trefě Ocampose ujali vedení. Argentinský útočník si naběhl na centr od rohového praporku a hlavou přeloboval špatně postaveného Brice Sambu. Racing Club působil v prvních 20 minutách duelu místy až bezradně, přesto se ještě před uplynutím úvodní půlhodiny dočkali hosté vyrovnání.

Po nedovoleném zákroku Ramose zahrávalo Lens z hranice vápna přímý kop, který projektilem do šibenice zužitkoval Fulgini. Ve 33. minutě mohl na vyrovnávací trefu odpovědět Ocampos, Samba ale z druhého souboje s domácím forvardem vzešel vítězně a reflexivním zákrokem rukou ustrážil remízový stav. Sevilla byla po většinu úvodního dějství lepším týmem, další příležitosti si ale před odchodem do šaten již nevytvořila.

Hostům poločasová přestávka prospěla a do druhého poločasu vstoupili aktivně, ve 47. minutě se k zakončení ze strany propracoval Elye Wahi, míč mezi tři tyče ovšem nevměstnal. S přibývajícími minutami se hra vyrovnala, ani jeden z týmů si však větší příležitosti nevytvářel. Krátce po hodině hry se snažil po volném kopu prosadit aktivní Ocampos, branku ale minul.

V 78. minutě byli fotbalisté Racing Clubu blízko dokonání obratu, ten ale odmítl Marko Dmitrovič, když hlavičku Morgana Guilavoguiho zneškodnil skvělým reflexivním zákrokem. Rojiblancos na povedený výkon z úvodního poločasu navázali až v samotném závěru, střídající Mariano Díaz ale z ideální střelecké pozice přestřelil.

Lens tak hned na úvod v Lize mistrů získalo cennou remízu. V příštím zápase skupiny B se představí 3. října doma s Arsenalem, Sevilla zamíří tentýž den na hřiště PSV.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Raul=Real

Sevilla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele