základní skupiny - skupina C, 1. kolo
20.09.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Giovanni Di Lorenzo (© AFP)

Neapolské pušky zastoupil kapitán, Braga se nakonec popravila vlastním gólem

Neapol zvítězila v prvním duelu skupiny C Ligy mistrů na půdě Bragy 2:1. Mlčící útočné hrozby úřadujícího italského mistra musel gólově zastoupit kapitán Giovanni Di Lorenzo, jenž rozvlnil síť přesnou ranou v nastavení první půle. V závěrečné desetiminutovce sice nejprve přiblížil domácí k zisku cenného bodu Bruma, poslední slovo však opět měli Partenopei, kteří díky vlastní brance Sikoua Niakatého ukořistili cennou výhru. Český gólman Lukáš Horníček sledoval utkání z lavičky portugalského celku.

Loňský mistr Itálie nevstoupil do nové sezony podle očekávání. První dva duely sice dokázal vyhrát, poté ale přišla prohra s Laziem a o víkendu i ztráta na půdě Janova. Neapol si tak chtěla vylepšit náladu v Lize mistrů, kde v prvním kole zamířila do Bragy. Pro portugalský celek byla už jen účast ve skupinové fázi speciální, protože se tam probojoval poprvé po 11 letech. Při této příležitosti chtěli Arcibiskupové před vlastními fanoušky překvapit a tým z jižní Itálie porazit.

Úvod prvního dějství žádnou senzaci nenaznačoval, protože nejúspěšnější tým jižní Itálie soupeře přehrával. Útoky hostujícího celku vedl především Victor Osimhen, který se také dostal do první šance, jeho průnik ale výborně přečetl Matheus. Gólman domácích se blýskl též o pár minut později, když vyškrábl na roh nebezpečnou hlavičku Di Lorenza.

Válečníci z Minha následně bez úhony přečkali další tvrdý projektil Osimhena, jenž k jeho nevoli orazítkoval pouze břevno. Těsně před odchodem do šaten štěstěna Estádio Municipal de Braga opustila. Byl u toho opět nigerijský útočník, jenž hlavou sklepl míč Di Lorenzovi. Ten se nerozpakoval a tvrdou ranou rozvlnil síť.

I po změně stran dokázali hráči Neapole diktovat tempo. Domácí se snažili prezentovat tvrdou hrou a otupit tlak Neapolitánců. To se jim však příliš nedařilo, protože se Osimhen opět dostal k zakončení. Tentokrát si vytvořil palebnou pozici ze střední vzdálenosti a svým projektilem jen o kousek minul pravou tyč. Pojistku málem přidal v 73. minutě Piotr Zieliňski, který sklepl placírkou vysoký balon, jeho pokus se ale mezi tři tyče nevešel.

Hostující celek mohly neproměněné šance velmi brzy mrzet. Na centr ideálních parametrů si totiž naskočil Bruma a hlavou lehce tečoval míč mimo dosah Alexe Mereta. Výhru Gli Azzurri v samotném závěru smolně "zařídil" Niakaté. Ten se totiž trefil jen do vlastní brány.

Neapol tak na úvod skupinové fáze potvrdila roli favorita a z Portugalska si odvezla plný počet bodů. V dalším kole se 3. října střetne s Realem Madrid, Braga vyzve ve stejný den na souboj Union Berlín.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
mastakillah

Ostigard je časovaná bomba

Reagovat
mastakillah

Capitanoo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele