základní skupiny - skupina G, 2. kolo
04.10.2023 21:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Xavi Simons v souboji s Manuelem Akanjim (© AFP)

Manchester City na třetí pokus uspěl v Lipsku. Favoritovi opět přispěchal na pomoc Álvarez

Hráči Manchesteru City ve druhém kole skupiny G Ligy mistrů porazili Lipsko na jeho půdě 3:1. Úvodní trefu utkání obstarali hráči vychovaní v akademii Citizens, když po přihrávce Rica Lewise skóroval Phil Foden. Býci se sice před zraky vlastních fanoušků nevzdali a krátce po změně stran srovnali, poslední slovo však měl Julián Álvarez, jenž byl hrdinou i v předchozím duelu proti Crvené zvezdě. Hosté se od konce roku 2021 představili v Red Bull Areně už potřetí, nicméně zvítězit tam dokázali poprvé.

Rozjeté motory Manchesteru City se začaly v posledních několika dnech zadrhávat. Citizens po sérii osmi výher v řadě padli v domácím poháru s Newcastlem, na což nelichotivě navázali i víkendovou porážkou na půdě Wolves. Náladu si tak chtěli vylepšit v Lize mistrů, kde je v rámci skupiny čekal nejtěžší úkol. Lipsko totiž bylo ve skvělé formě, kterou potvrzovalo v domácí soutěži, kde naposledy uhrálo bod s Bayernem.

Citizens byli blízko vstřelení gólu v 19. minutě, kdy se Lewis skvěle uvolnil ve vápně, jeho střela ale neprošla přes obranný blok a následná rána Fodena jen těsně prosvištěla kolem pravé tyče. Hosty to však nemuselo dlouho mrzet, protože oba aktéři předešlé akce se podíleli na brance o šest minut později, když Lewis skvěle našel zpětnou přihrávkou osamoceného Fodena, který ve snadné pozici mířil přesně. Ve 31. minutě byl blízko zvýšení náskoku Erling Haaland, jeho hlavička se ale mezi tři tyče těsně nevešla. Norský útočník byl stále hladový po gólu, v další šanci se ocitl ve 41. minutě, jenže tvrdý projektil mířil přímo na připraveného Janise Blaswiche.

Druhý poločas začal skvěle provedeným brejkem, do kterého Yussuf Poulsen poslal Loïse Opendu a ten s ním nemohl naložit lépe, přesnou střelou na zadní tyč. V 63. minutě mohl vrátit Citizens vedení Foden, z přímého kopu ale trefil jen břevno. Svěřenci Pepa Guardioly dominovali, ale pozorná obrana domácích soupeře nechtěla pustit ke své brance. O výsledku zápasu rozhodl v 84. minutě po pěti minutách na hřišti střídající Álvarez, k němuž se odrazil míč za vápnem a technickou střelou na zadní tyč nedal Blaswichovi šanci. V nastavení definitivně potvrdil vítězství City z rychlého protiútoku Jeremy Doku.

Manchester City tak po dvou porážkách zabral a v Německu vybojoval velmi důležité tři body. V následujícím kole se 25. října představí na hřišti Young Boys, Lipsko změří ve stejný den síly s Bělehradem.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (12)

Přidat komentář
Kinky7

1:1

Reagovat
Seydou Doumbia

2:2

Reagovat
Dalibor Sladky

Čo tak domáci 2:1

Reagovat
Rothbard

2:3

Reagovat
Salfovic

1:2

Reagovat
bartes

Lipsko má fazónu a klidně může City porazit. Naposledy vedlo doma nad Bayernem 2:0 a výhru ztratilo, předtím Bayern porazilo 3:0 v superpoháru. Věřím v atraktivní zápas a výhru 3:2 Lipska

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
eder

Tak snad vyhrají dederoni, ať je nějaká bžunda...

Reagovat
diastan

Zaslouzene

Reagovat
PP

Krááásný brejk.. Podobně jako včera Lens proti nám..

Reagovat
bartes

ještě 1

Reagovat
bartes

moc nechybělo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele