základní skupiny - skupina B, 3. kolo
03.11.2020 18:55 CET
0 : 6
(0:4)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Alassane Pléa (© AFP)

Temný večer Šachťaru, od Gladbachu schytal šest gólů

Po vítězství nad Realem Madrid a remíze s Interem se od Šachťaru čekal další dobrý výkon a příznivý výsledek, opak byl ale pravdou. Od Mönchengladbachu doma schytal debakl 0:6, hattrickem se o to zasloužil zejména Pléa. Další trefy přidali Stindl s Bensebainim a jeden gól byl vlastní.

Jedinou změnu oproti týden starému utkání proti Interu provedl domácí trenér Castro. V útočném trojzubci doplnil Solomona a Teteho Taison namísto Dentinha, jinak zůstalo vše při starém včetně středové trojice Maycon, Antonio, Marlos. Jeho protějšek byl dokonce ještě konzervativnější, jím zvolená jedenáctka byla přesně ta stejná, která odehrála remízové utkání proti Realu Madrid. V útoku tak nastoupili Pléa s Thuramem, diamant v záloze tvořili Kramer, Hofmann, Neuhaus a Stindl.

Hosté do utkání vstoupili velmi aktivně a odměnou jim byla úvodní trefa již v osmé minutě. Krajní bek Laimer si zaběhl za obranu pro přihrávku, míč chvíli potáhl a poslal do vápna přízemní centr. Tam si na něj nabíhal Alassane Pléa, jenž ukázal skvělou kopací techniku a z první zkušeně uklidil na zadní tyč mimo dosah Trubina.

Druhý zásah hostujícího celku přišel v minutě sedmnácté. Nutno dodat, že šlo o gól velmi šťastný. Valerij Bondar ztratil balón, a když se po následném obehrávání vápna odhodlal ke střele Kramer, byl to právě Bondar, kdo ve snaze napravit chybu srazil balón mimo dosah gólmana, který by jej jinak pravděpodobně v pohodě chytil.

Jen dalších devět minut stačilo Mönchengladbachu k tomu, aby znovu přinutil Trubina lovit míč zpoza svých zad. Od rohového praporku dostal německý tým balón až za vápno k Alassanemu Pléovi, jenž se odhodlal ke střele a famózním způsobem vymetl bližší šibenici brány.

Po půlhodině se konečně do první příležitosti dostal Šachťar. Tete se po zaváhání obrany dostal až na malé vápno, následně však zamířil pouze do gólmana Sommera. Namísto toho se do šaten odcházelo s rozdílem čtyř branek. Rohový kop z pravé strany letěl přímo na hlavu Ramiho Bensebainiho, jehož hlavičku sice obránce zblokoval, avšak následná dorážka už se účinkem neminula.

Další zásahy mohla Borussia přidat okolo šedesáté minuty. Po Thuramově rozehrávce centroval z pravé strany Laimer, tento pas málem skončil dalším vlastencem. Na následný rohový kop si naskočil Thuram, jehož hlavičku zastavil Trubin, Elvediho dorážka z dobré pozice pak letěla příliš vysoko.

"Bůra" tak završil až Lars Stindl. Trubinovi se vůbec nepovedla rozehrávka, místo toho se balón dostal ke skvěle hrajícímu Pléovi. Ten prodloužil patičkou za sebe právě na Stindla, jenž z hranice velkého vápna z voleje uklidil balón nechytatelně k tyči svatyně Šachťaru. Vzápětí se do padajícího míče opřel Kramer, jenž sice síť rozvlnil, avšak jen z boku.

V devětasedmdesáté minutě završil svůj hattrick jako zaslouženou odměnu Alassane Pléa. Francouzský útoční si naběhl za obranu na Thuramův křížný pas a tváří v tváří Trubinovi zkušeně zakončil. Nic dalšího už se v azylu Šachťaru v Kyjevě nestalo a Borussia se tak dostala s pěti body do čela skupiny. Doněck je za ním o bod pozadu.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
Akinfeev

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Seydou Doumbia

2-2

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tihle dva by si měli domluvit zápasy tak, aby každý dostal po 3 body a bojovali o postup do LM.

Reagovat
Allianz_Arena

Naopak, pokud někdo dokáže získat 6 bodů, tak bude dost blízko postupu.

Reagovat
Elliasson

Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mönchengladbach

Bohajeho, snad Gladbášek zase neposere konec jako s Interem a Realem.

Reagovat
Seydou Doumbia

to už snad neproserou ani oni

Reagovat
REPLIKATOR

Šachtar

Reagovat
smazaný uživatel

Šachtaru jebe nebo to prodali?

Reagovat
Fortex

Kolik za to dostali tvl

Reagovat
Kincl

Snad v odvetě pak vyhraje Šachtar 4:0 :D

Reagovat
Heresy

Gladbach valec

Reagovat
Kluivert9

Škoda, že Gladbach ztratil s Realem...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
REPLIKATOR

zbytečně

Reagovat
Rich

Ne asi, Gladbach obrovská škoda, že ztratili body...

Reagovat
stas87

Tak prvy set mame za sebou. Ako mohli mat ukacka styri body po dvoch zapasoch...dufam ze Gladbach doma este aspon raz vyhra a preziju do jari v europe.

Reagovat
Seydou Doumbia

musí ti negři postoupit do osmifinále

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Rich

Válec a smekám, doufám, že proti Realu v příštím zápase neudělají chyba a oberou je o body.

Reagovat
montaigne33

Fantastické!!! Škoda jen těch nedotažených zápasů s giganty... ale věřím v postup do osmifinále LM

Reagovat
jmenujusehonza

Borussia výborně, tohle potěšilo. :) teď o to víc mrzí ten konec s Realem.

Reagovat
raduinho

Postup pro Gladbach a Inter

Reagovat
berliner

Tak co uzivatel Hull City rika na vykon Sachtaru Monchengladbach paradni vysledek

Reagovat
10

a to jsem si říkal, že ten kurz na neprohru Shakhtaru je docela steal

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochopiteľný výpadok zo strany "čierneho koňa" skupiny Šachťaru, naopak Mönchengladbach

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele