základní skupiny - skupina B, 1. kolo
18.09.2018 18:55 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Spurs měli výhru na dosah, přesto z Milána odjíždí s prázdnou

Dlouho se zdálo, že si londýnský Tottenham odveze z Milána všechny body, neboť na úvod druhé půle se šťastně prosadil Christian Eriksen a stav 0:1 platil i pět minut před koncem základní hrací doby. Místo toho však odjíždí s prázdnou. Nejprve zařídil vyrovnání fantastickou ranou z voleje Mauro Icardi a rozjetí hráči Interu v druhé minutě nastavení utkání strhli na svou stranu, když ze standardní situace udeřil hlavou Matías Vecino.

Hosté tak jen prodloužili černou sérii porážek a po dvou ligových nezdarech si v milionářské soutěži připisují třetí za sebou. Inter naopak dal zapomenout na překvapivou víkendovou prohru doma s Parmou a ukořistil v nabité skupině B důležitý triumf. Nutnost Spurs bodovat naopak vzrůstá, a to přesto, že je v příštím kole čeká slavná Barcelona.

Domácí si chtěli návrat do Ligy mistrů po dlouhých sedmi letech patřičně užít, ovšem největší šance v první půli připadly hostům. Obzvláště aktivní byl Christian Eriksen, jenž se nachomýtl takřka ke každé akci Tottenhamu, která za něco stála. Právě jeho exkluzivní pas poslal do gólové šance Harryho Kanea, ovšem anglický reprezentant tváří v tvář brankáři Handanovićovi přetáhl svou kličku a místo zakončení do prázdné brány mu míč utekl do zámezí.

Po změně stran tak raději Eriksen vzal vše do vlastních rukou a slavil takřka okamžitý úspěch. Jeho první ránu zdálky ještě Handanović zvládl zpacifikovat, jenže vyrazil míč pouze před sebe a Eriksen se tak s drobným přispěním Erika Lamela dostal i k dorážce, která s pomocí nešťastné teče domácího Mirandy přelobovala slovinského gólmana a zařídila Tottenhamu vedení 1:0.

Ani s náskokem v kapse hosté neupustili od ofenzivního snažení a křídelníci Lamela se Sonem několikrát nebezpečně Handanoviće ohrožovali. Po stažení obou zmíněných hráčů však v závěrečných minutách Inter přece jen zvládl sám zahrozit a v 85. minutě se dočkal vyrovnání. Oči všech fanoušků na San Siru se upíraly do hloubi šestnáctky, kam měl zamířit ostrý centr Kwadwa Asamoaha. Ten však místo toho poslal míč do druhé vlny volnému Mauru Icardimu, jenž zpoza pokutového území vykouzlil exkluzivní ránu z voleje, po které se brankář Vorm natahoval marně.

Aby toho pro zaskočené hosty nebylo málo, v druhé minutě nastavení přišli i o bod za remízu. Letošní slabinu Spurs, tedy bránění standardních situací, beze zbytku využil Matías Vecino, který po přistrčení Stefana de Vrije uklidil míč přesně k tyči a zařídil Interu dramatickou a o to více euforickou výhru 2:1.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (387)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele