čtvrtfinále - odvety
11.04.2018 20:45 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Juventus obrat nedokonal, zastavil ho Ronaldo

Juventus Turín málem sahal po obratu a na stadionu Santiaga Bernabéua dokonce smazal náskok Realu Madrid. V nervydrásajícím nastavení ale Real dostal šanci zahrávat penaltu a Cristiano Ronaldo opět rozhodl.

Juventus měl před sebou hodně náročnou misi a doufal, že se mu alespoň trochu podaří napodobit včerejší úspěch AS Řím. Další epizoda vzájemného souboje mezi španělským a italským fotbalem se odehrála na téměř posvátném stadionu pojmenovaném po legendárním Santiagu Bernabéuovi a už před zápasem mohli španělští fandové přicházet s úsměvem na rtech.

Real Madrid zvládl první utkání bravurně a ačkoli nebyl o tolik lepší, skóre mluvilo jasně pro něj. Přesto trenér Zinedine Zidane, který opět potkal svou nepříliš úspěšnou minulost, nasadil známá jména. Do hry se od prvních minut dostali Varane, Marcelo, Kroos, Casemiro, Modrić, Isco, Ronaldo nebo Bale. Juventus sázel na Khediru, Benatiu, Sandra, Pjaniće, Higuaína nebo Mandžukiće.

Real Madrid v Turíně začal výtečně a právě jeho agresivita stála na začátku jeho suverénního představení. Juventus dnes ale odpověděl stejně. Už ve druhé minutě totiž Santiago Bernabéu utichlo, o což se postaral Mario Mandžukić. Chorvatský snajpr dostal nádherný pas na zadní tyč od Samiho Khediry a přesnou hlavičkou překonal Keylora Navase!

Hosté z Turína na velkého favorita duelu vyrukovali s hodně aktivním projevem a podobně jako včerejší utkání AS s Barcelony i oni nakláněli misky vah svou aktivitou ve svůj prospěch. Real s tím dost možná ale počítal a naprosto mu vyhovovala pozice týmu sázejícího na brejky.

Další z nich měl na starosti Cristiano Ronaldo, který nádherně obešel obranu hostů. Jeho ránu vyrazil Buffon před sebe a měl štěstí, že záložník Isco dorážel do brány balon z ofsajdové pozice. Gól tedy nemohl být uznán a Juventusu se notně ulevilo. Úleva ale netrvala dlouho, protože v 17. minutě musel kvůli zranění opustit zápas bek De Sciglio, což trenéra Allegriho vůbec nepotěšilo.

Bílý balet se dnes příliš aktivně neprezentoval a marné byly i snahy publika o povzbuzení hvězdných hráčů. A když už se například Toni Kroos dostal k zakončení dokonce ve velmi nadějné pozici, obránci Juventusu si poradili. Mimo jiné jejich práce vedla k další šanci Juventusu, kterou už Stará dáma využila.

Deset minut před koncem první půle se totiž v mnohém opakovala situace, která předcházela první brance. Střídající obránce Stephan Lichtsteiner totiž snadno přešel přes Marcela a nacentroval opět na zadní tyč, odkud se hlavou prosadil opět Mario Mandžukić - 2:0.

To bylo pro Real hodně napjaté skóre. Výrazně vylepšit jej mohl Raphaël Varane, který ale v nastaveném čase mířil jen do břevna! Real musel zabrat a s tímto posláním vešli na hrací plochu Vázquez s Asensiem. Bílý balet sice snadno tančil na polovině Juventusu, jenže jeho pevná obrana mu nedovolovala větší šanci.

Přesně po hodině hry naopak Real dopustil další nervy pro své fanoušky. Už se zdálo, že brankář Keylor Navas v pohodě zpracuje přetažený centr od Douglase Costy, jenže neposedný balon mu vypadl z náruče! Obrovské chyby zkušeného brankáře využil pohotový Blaise Matuidi a srovnal!

Juventus tím smazal náskok Realu a hodlal dokonat další italský zázrak. Real ale útočit nezapomněl. Iscovu skákavou ránu Buffon jen se štěstím vyrážel a následně si musel hodně oddechnout, když Varane mířil z otočky těsně vedle!

Liga mistrů ale v posledních dnech ukazuje svoje obrovské kouzlo a je plná nepředvídatelných momentů. Nejinak tomu bylo dnes. Když už se zdálo, že rozhodne prodloužení či penalty, zasáhl opět Ronaldo. Dlouhý pas vrátil hlavou na penaltu, kde málem zasáhl Vázquez. Ve střele mu ale faulem zabránil Medhi Benatia a sudí pískal penaltu! V posledních vteřinách hry!

Vehementní nesouhlasné poznámky navíc poslaly brankáře Buffona do šaten, takže do hry šel nerozchytaný Wojcicech Szczesny. K pokutovému kopu se postavil Cristiano Ronaldo a opět ukázal, že je tím rozhodujícím mužem. Juventus byl dnes jasně lepší, ale Real umí chyby trestat.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2642)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele