čtvrtfinále - 1. zápasy
03.04.2018 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Ronaldovy dvě branky porazily oslabený Juventus

Real Madrid vyloupil Turín a odváží si z Piemontu velmi důležitou výhru. Bílý balet se lehce přenesl přes domácí Bianconeri pomocí dvou branek Cristiana Ronalda, který opět řádil, jak se mu zlíbilo.

Repríza osm měsíců starého střetu mezi dvěma tradičními velkokluby se tentokrát udála poněkud dříve v rámci postupového pavouka, než jak by si asi oba aktéři přáli. Domácí Juventus Turín spoléhal na to, že v prvním utkání se mu většinou daří a minimálně první minuty zápasu s Tottenhamem v předcházející fázi mu dávaly naději. Důvěru dostali hráči jako Bentancur, De Sciglio, Dybala nebo Asamoah.

Real Madrid byl přeci jen mírným favoritem, ať už vzhledem k aktuální formě nebo menšímu počtu absencí. Hvězdný Real mohl spoléhat na velmi silnou záložní řadu, do níž se vešli Isco, Casemiro, Kroos nebo Modrić. V útoku samozřejmě nechyběl Cristiano Ronaldo, kterému se proti Juve velmi daří.

Dnes mu stačily tři minuty, aby to opět dokázal. Isca si na straně hřiště nikdo nevšímal, což je pro něj hodně trestuhodné. Mladého záložníka našel Marcelo, Isco pak na přední tyči Ronalda. Zkušený Portugalec byl pochopitelně rychlejší než Barzagli a Real Madrid vedl o jednu branku!

Juventus byl v úzkých, ale vytáhnout jej do hry mohl Paulo Dybala. Nejlepší střelec Juventusu v tomto ročníku si narazil míč se Samim Khedirou a byl jím vyslán do akce. Nakonec vše přečetl pozorný kapitán Ramos. Na rozdíl od zavalitých a spokojeně se usmívajících tváří šéfů Realu Madrid pohlaváři domácí Staré dámy včetně Pavla Nedvěda dávali najevo své rozhořčení.

Po dvaadvaceti minutách vytrvalého deště se snesl před Keylora Navase ostrý centr. Standardní situaci zakončoval Gonzalo Higuaín, který však napálil jen skvěle zasahujícího brankáře Navase! Juventusu trochu scházel kreativní mozek Miralema Pjaniće nebo bojovnost Mandžukiće, i když je pravda, že v ofenzivní fázi byla Stará dáma mnohem dravější.

Zatímco pány Benzemu s Ronaldem nikdo z hvězdné zálohy při útocích nedoplňoval, v barvách Juventusu se o to pokoušeli Costa, De Sciglio nebo Khedira. Když se zdálo, že Real Madrid spíše vyčkává na své šance a vpřed se moc nehrne, napálil nádhernou dělovkou Toni Kroos břevno Buffonovy brány!

Kromě teatrálního pádu Paula Dybaly ve vápně Realu nic dalšího první půle neukázala, takže na další šance jsme čekali, než se hráči vrátí ze šaten. Tohle byl samozřejmě výsledek, který se Staré dámě vůbec nehodil do krámu. Změnit to málem mohl Paulo Dybala, kterého nakonec nedovoleně zastavoval Sergio Ramos. A tato žlutá karta ho bude hodně mrzet, protože to znamená stopku pro odvetné utkání.

Celkový výsledek ale Real mrzet nemusel, protože i přes teč ve zdi skončil míč vedle Navasovy brány. V 62. minutě ale opět udeřil král. Cristiano Ronaldo dohnal míč po absolutní komunikační mezeře mezi Buffonem a Chiellinim a Vázquezovu ránu ještě Buffon brilantně zasáhl.

Centrovaný míč po pasu Daniho Carvajala ale Cristiano Ronaldo uklidil do sítě způsobem, který se asi nedá dostatečně obdivovat. Nádhernými nůžkami vyšvihl fotbalovou parádu a jak říká Jára Cimrman, tady je každé zbytečné slovo zbytečné.

Čtrnáct vstřelených branek v devíti zápasech Ligy mistrů, tři dnešní rány na bránu a dvě branky. Famózní. Možná ještě větší problém si způsobil Paulo Dybala, který vzápětí fauloval asistenta druhé branky Carvajala a byl sudím Çakirem vyloučen! A bylo hůř.

Dvacet minut před koncem mohl Cristiano Ronaldo zkompletovat hattrick, ale nesobecky využil nabídky Marcela. Tři hráči Realu Madrid si pohráli s obranou Juventusu a pomocí rychlé kombinace efektivně dostali balon až před Buffona. Tam si naběhl bek Marcelo, obhodil legendu v bráně Staré dámy a pohodlně dosunul míč do brány - 3:0. V závěru ještě střídající Kovačić napálil opět břevno.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1308)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele