čtvrtfinále - 1. zápasy
12.04.2017 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético výraznou převahu přetavilo v hubený náskok do odvety

Čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Atlétikem Madrid a Leicesterem příliš fotbalové krásy nenabídlo, a stejně tak i branek. Zápasu ve Španělsku dominovaly obrany obou celků, což narušil pouze proměněný pokutový kop Antoina Griezmanna z osmadvacáté minuty. Atlético tak potvrdilo roli favorita a svého anglického soupeře dokonce za celý zápas nepustilo k jediné střele na bránu, ovšem Leicester po prohře 1:0 stále uchovává naději na postup.

Atlético se do svého soupeře pustilo zhurta a už v páté minutě málem rozradostnil domácí fanoušky Koke, který natáhl z dobrých třiadvaceti metrů a marně se natahujícího Kaspera Schmeichela musela zachránit levá tyč. Tlak domácích pokračoval i nadále, a když už se Leicesteru povedlo po více než dvaceti minutách udržet i na soupeřově polovině hřiště, přišel smrtící protiútok.

Dravý průnik Antoina Griezmanna totiž zastavil Mark Albrighton pouze za cenu faulu, a to na samé hraně pokutového území. Anglický křídelník pak jen marně protestoval, když se rozhodčí Eriksson rozhodl udělit Atlétiku penaltu, kterou sám faulovaný bezpečně proměnil ranou do Schmeichelova protipohybu.

Na obrazu hry se ani s průlomem skóre nic nezměnilo - Atlético dominovalo, zatímco hosté se nedokázali brance Jana Oblaka ani přiblížit, natožpak ji vážně ohrozit. To Koke byl zjevně při chuti, neboť osm minut před koncem první půle poslal další jedovku zdálky jen těsně vedle horního růžku. Do kabin se tak o přestávce odcházelo za jednobrankového vedení Atlétika.

Také po změně stran se hostům nedařilo dostat k alespoň jednomu přesnému střeleckému pokusu, neboť hráči Atlétika pokračovali ve stálé územní převaze. Největší šanci k navýšení hubeného náskoku madridského klubu měl Fernando Torres, který se sice umně zbavil Roberta Hutha, jenže v zakončení podklouzl a míč tak skončil blíže rohovému praporku než Schmeichelově brance.

Leicester se tak sice za celý zápas nedostal k jediné střele na bránu, ovšem po těsné prohře 1:0 může díky zodpovědnému výkonu obrany do domácí odvety v příštím týdnu stále doufat v další nečekaný postup.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (307)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele