základní skupiny - skupina A, 1. kolo
15.09.2015 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid díky Ronaldovi rozstřílel Šachtar 4:0

Šachtar Doněck dnes zažil velmi tvrdou lekci. V zápase, který se hlavnímu sudímu příliš nepovedl, dostal čtyři branky a jeho hlavním katem se stal Cristiano Ronaldo. Portugalská ikona vstřelila hattrick, dvě branky z penalt.

Do brány královského klubu se opět postavil poslední dobou vynikající Keylor Navas, kterého strážili Carvajal, Varane, Ramos a Marcelo. Do záložní řady se vměstnali Modrić, Kroos a Isco, který podporoval Balea, Ronalda a Benzemu. Hosté spoléhali na útok v podání Marlos, Teixeira, Taison a Hladkyj, zatímco v obraně nastoupili Srna s kapitánskou páskou, dále pak Kučer, Rakyckyj a Azevedo.

Real Madrid se přirozeně hned pustil do útočení, což je disciplína královskému klubu vlastní. První zajímavou střelu si na svůj účet nepřipsal Benzema nebo Ronaldo, nýbrž obránce Varane, který pálil uvnitř pokutového území těsně mimo! Varane byl celkově dost aktivní a do hledáčku kamer se dostal také po rohovém kopu, když hlavičkoval opět lehce vysoko.

Po rychlé kombinaci středem se míč od Benzemy dostal do uličky na Balea, jenže tomu míč uskočil a pro obránce Rakyckého se stal snadnou kořistí. Real nechtěl hrát jen na výhru, ale snažil se svými kombinacemi dělat radost také zaplněnému stadionu. Patičkou zakončoval ostrý centr ze strany Gareth Bale, další akci začal taktéž elegantně Ronaldo. Portugalská hvězda vyslala do uličky Benzemu, jenž si nabíhal mezi obránce. Ačkoli se francouzskému bombardérovi podařilo překonat brankáře Pjatova, namířil míč nad bránu a odkrytou bránu netrefil!

Bílý balet se snažil utancovat svého soka, ale jeho obránci odváděli skvělou práci. V duelech s Ronaldem i Carvajalem vynikal především bek Azevedo, který předváděl nebojácné průniky vpřed i stahování vzad. Tempo hry se postupem času uklidnilo a také hosté se chtěli dostat blíže k otevření skóre. Vše jim ale kazila finální nahrávka, která jim znemožňovala překvapivější zakončení.

Real je týmem, který dokáže ihned potrestat i jen náznak individuální chyby. Natožpak, když zkušený brankář Pjatov upustí míč po střele Isca. A vzhledem k tomu, že poblíž byl Karim Benzema, měnilo se skóre ve prospěch merengues. Pjatov daroval domácím dárek přímo na zlatém podnose. Následně se zranil Bale a prostor dostal mladý Chorvat Mateo Kovačić.

Krásnou ránu po delší kombinaci si připsal také Luka Modrić, i když pálil z první těsně mimo. Po dalším centru Marcela míč kvůli chybě Kučera propadl až k Ronaldovi, jenže nakonec se balon od jeho těla jen odrazil. V kabině musel být trenér Lucescu hodně nevlídný, protože hned od začátku druhého dějství se hra ukrajinského celku zlepšila. Real nechával soupeře hrát a vlastně nic dělat nemusel, aby otupil jeho nebezpečnost.

Pět minut po změně stran totiž v zápalu boje ostře fauloval Taras Stěpanenko Sergia Ramose a inkasoval druhou žlutou kartu. Pak měl dlouhou cestu do kabin na to, aby si svůj zákrok vyčítal. Dnes se fanouškům Šachtaru muselo zdát, že se proti nim spikl celý svět. Cristiano Ronaldo ve vápně přebíral míč a ranou z otočky pálil do zad obránce a kapitána Srny, jenže sudí Bebek po chvíli rozmýšlení a na radu svého kolegy odpískal pokutový kop! Marně se hráči divili, marně televizní kamery prokazovaly opak. Ronaldo si postavil míč a nemýlil se - 2:0.

Sudí Bebek chtěl zřejmě divákům dokázat, že umí odpískat i správně nařízené penalty. Po skrumáži ve vápně se míč odrazil od ruky Azeveda a tentokrát už se penalta měla kopat po právu. Další šance pro Ronalda, další proměněný kop! Ani tentokrát si Pjatov nevybral správnou stranu.

Hosté začali kazit téměř všechno, včetně jednoduchých nahrávek a rozehrávky Pjatova. Patnáct minut před koncem utkání si na jemný oblouček Isca naskočil Karim Benzema, jenže poslal balon hodně vysoko. Cristiano Ronaldo je ve střelecké superformě a ukázal ji také proti dnešnímu soupeři. S náročnou ranou Marcela si ještě brankář Pjatov poradil a vyrazil míč, jenže jen do míst, kde se zrovna pohybovala madridská "sedmička". Ronaldovi stačilo namířit hlavou a slavit - 4:0 pro domácí. V závěru ještě vytasil skvělý zákrok Navas a opět si připsal čisté konto.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (569)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele