základní skupiny - skupina D, 5. kolo
25.11.2015 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus porazil Manchester City 1:0, postupují oba

Ve skupině D je ještě před posledním kolem rozhodnuto o postupujících do osmifinále. Po Manchesteru City se do jarních bojů Ligy mistrů podívá i obhájce finálové účasti Juventus. Po vítězství na Etihad Stadium zvládli Bianconeri porazit úhlavního soupeře i v odvetě a díky Manžukićově brance vyhráli těsně 1:0.

Citizens tak sice nepřišli o místo mezi nejlepší evropskou šestnáctkou letošní sezóny, zkomplikovali si však pozici v boji i první pozici. Aby se vyhnuli Barceloně, Realu nebo Bayernu, musí v posledním kole porazit Borussii Mönchengladbach a zároveň doufat, že Sevilla na svém stadionu vyhraje nad Juventusem. Tomu naopak za jakýchkoli podmínek stačí ve Španělsku remizovat.

Turínští zahájili cestu za dnešním vítězstvím nejistě, a přestože měli nebezpečnější šance, zápas byl spíše vyrovnaný. Po čtvrthodině hry mohl ostatně otevřít skóre Fernandinho, který se po Tourého souboji ve vápně dostal k odraženému míči a tvrdě jej napálil nad.

Jen za dvě minuty však letní přestupový cíl Man City Paul Pogba zahájil akci, která rozhodla zápas. Od vlastní šestnáctky dovedl míč až k bráně soupeře, roztáhl hru na Alexe Sandra a ten předvedl parádní centr. Mario Mandžukić mohl díky nedůraznému bránění Otamendiho jen nastavit placírku a otevřít skóre.

Přesně po deseti minutách se Chorvat dostal prakticky k totožné příležitosti po centru Pogby a hlavičce Lichsteinera, ale tentokrát fantasticky zasáhl Joe Hart. Tým Manuela Pellegriniho se dostal k odpovědi až v závěru, musel jim k tomu navíc pomoct záložník Juventusu Claudio Marchisio. Jeho malou domů bez přílišné snahy sebral Agüero, už byl ale ve špatném úhlu, který navíc Buffon skvěle ještě snížil a zamezil vyrovnání.

Po změně stran se hosté osmělili jako první, Fernandovu hlavičku však Buffon vytáhl na roh. Velkou změnu způsobil příchod Álvara Moraty, jenž hned po příchodu na trávník mohl zvýšit na dva nula, jeho lob přes Harta však mířil těsně vedle. Proto do něj ještě vložil nohu Sturaro, ale ten jej tečoval pouze na tyčku.

Zlatou šanci na vyrovnání měl čtvrt hodiny před koncem střídající Sterling, ale ve skluzu míč nastřelil do Chielliniho, přes nějž se dokutálel těsně vedle. Vzápětí se do obrovské šance prokličkoval Morata, ale ztroskotal na Hartovi. Mrzet jej to však nemuselo, jelikož v závěru zápasu už Man City jeho spálenou příležitost nepotrestalo.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (341)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele