základní skupiny - skupina D, 3. kolo
21.10.2015 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

V Turíně branka nepadla a Mönchengladbach má první bod

Juventus Turín doma nedokázal vstřelit gól Mönchengladbachu a jen remizoval 0:0. Stará dáma měla celý zápas převahu, ale na pozornou obranu Hříbat recept nenašla. Německý celek tak získal první bod a je stále ve hře o postup.

Favoritem zápasu byl pochopitelně Juventus, který ve skupině neztratil ve dvou zápasech ani bod, ale Borussia nebyla bez šance. V Bundeslize se po změně trenéra zvedla a věřila si i proti loňskému finalistovi.

Oba týmy začaly dost opatrně a fanoušci na Juventus stadium neviděli bůhvíjaký fotbal. První velká šance se narodila až po půlhodině hry, to se po autovém vhazování dostal k míči Pogba a nebezpečnou střelou vystrašil brankáře Sommera. Za další pět minut rozjela Stará dáma další nebezpečnou akci, tentokrát zakončoval Morata, ale stejně jako Pogba nedokázal trefit branku. Juventus dohrál poločas na polovině Borussie, ovšem s výkonem panovat spokojenost nemohla. Nicméně faktem je, že Juventus se za každou cenu hnát dopředu nepotřeboval. Hříbata zase zvolila víceméně vyčkávací taktiku a branku Juventusu ohrožovala jen sporadicky.

Bohužel druhý poločas výrazné zlepšení nepřinesl. Juventus byl opět mírně aktivnější, další Pogbovu ránu musel Sommer vyrážet na rohový kop a Moratovu střelu zastavil Korb. Čím dál více byl vidět francouzský záložník ve službách Juve Paul Pogba, v 57.minutě zkoušel střelu na zadní tyč a Sommer musel vytasit parádní zákrok.

Mönchengladbach se ani ve druhém poločase nedostal k žádné větší šanci a s přibývajícím koncem se musel čím dál více bránit. Čtyři minuty před koncem vyděsil vlastní fanoušky Korb, nešikovnou malou domů pořádně zavařil Sommerovi, ale Hříbata celou situaci ustála. Kouč Massimiliano Allegri chtěl získat v domácím prostředí tři body, do hry postupně poslal jak Zazu, tak Dybalu, ale kýžený efekt to nepřineslo. Mönchengladbach toho v Turíně moc nepředvedl, ale jelikož neinkasoval, odváží si bod.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (366)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele