osmifinále - odvety
18.03.2015 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Tévez hrdinou, Borussia Dortmund se s Ligou mistrů loučí

Juventus Turín si poradil s Dortmundem až nečekaně snadno. Italský celek se trefil třikrát a ještě dokázal neinkasovat. Juventus postupuje do dalšího kola, zatímco Borussia se s Ligou mistrů loučí.

Dortmund musel sice vyhrát nad turínským Juventusem, ale jeho situace díky brance Marca Reuse z prvního utkání nebyla vůbec neřešitelná. Do utkání v Signal Iduna Parku nastoupili od prvních minut Kampl, Mchitarjan nebo Reus, kteří měli za úkol podporovat rychlonohého Aubameyanga. Ten má s italským fotbalem nevyřízené účty, stejně jako náhradník Ciro Immobile. Hosté postavili do zálohy Pogbu, Marchisia a Vidala, na hrotu dostali šanci Tévez s Moratou.

Ačkoli v prvních minutách Borussia dominovala, jako první udeřil Juventus. Ačkoli to čekal málokdo na stadionu, Juventusu vyšel snad první pořádný útok. Alvaro Morata sklepl míč na kolegu Carlose Téveze, který nic složitého nevymýšlel a krásnou ranou překonal překvapeného Romana Weidenfellera!

Borussia se najednou ocitla v hodně nepříjemné pozici, protože vysněný postup byl hodně daleko. Vosy se snažily hrát elegantně a jejich časté narážečky dělaly hostům problémy. Jenže domácím nevycházela finální nahrávka a v obličeji brunátný Jürgen Klopp se musel hodně zlobit. Po patnácti minutách se do míče opřed Stephan Lichtsteiner, který je sice v týmu především od bránění a běhání, ale krásnou ranou protáhl brankáře domácích.

Juventus se začal spoléhat na nakopávané míče na Alvara Moratu, který si tělem často dělal prostor. Stará dáma ale nekráčela za výhrou bez šrámů, protože po souboji Paula Pogby se Sokratisem se mladý Francouz skácel k zemi a musel být vystřídán. Na hrací plochu se dostal obránce Andrea Barzagli, který měl vyztužit zadní řady Bianconeri. Měl práci především po standardních situacích, který bylo požehnaně. Sudí Mažić nastolil poměrně benevolentní metr, protože dovolil hráčům několik nepovolených zákroků.

Do druhého poločasu už nenastoupil Marcel Schmelzer, kterého nahradil Oliver Kirch. Borussen nutně potřebovali vstřelit branku, aby měli alespoň nějakou šanci. I tu jim mohl uzmout Alvaro Morata. Mladý španělský útočník se pohyboval na hraně ofsajdu a čekal na svou příležitost. S míčem u nohy postupoval Carlos Tévez, který se nezalekl ani tří protihráčů před sebou. Díky skvělé individuální akci dostal balon právě na Moratu, který ale vynikajícího brankáře Weidenfellera nepřekonal!

Stejný duel se opakoval také poté, co míč Alvarovi Moratovi dovezly rychlé nohy Roberta Pereyry, ale mladý střelec také nyní přízemní ranou pálil jen do brankáře Borussie. Až po hodině hry musel zasahovat legendární brankář Gianluigi Buffon, které zaměstnal zajímavou ranou Kevin Kampl. Na hřiště se dostali polský rychlík Kuba Blasczykowski a zapomenutý kanonýr Adrian Ramos. Totální posila ofenzívy byla zapotřebí, protože Dortmund byl blízko vyřazení.

Zřejmě definitivní ztrátu nadějí znamenala minuta 70., když se na hranici ofsajdové linie pohyboval Carlos Tévez. Ten si naběhl na milimetrový pas za obranu a mohl postupovat na brankáře Weidenfellera. Obránci Borussie se sice vraceli, ale příliš pozdě. Tévez si všiml nabíhajícího Alvara Moraty, nahrál mu před prázdnou bránu a mladík si tak mohl poklidným doklepnutím připsat další branku - 2:0.

Asi málokdo čekal, že Juventus Turín vyhraje na hřišti Borussie tak snadno. Přesto se Stará dáma radovala ještě jednou a opět u toho byl Carlos Tévez. Tentokrát si vychutnal svou chvíli slávy po nahrávce od Roberta Pereyry. Prostřelit protivníka už mu nedělalo problém a Juventus slavil potřetí. Stará dáma zaslouženě vyhrála a postupuje, zatímco domácím dnes nevyšlo skoro nic a končí.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (720)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele