základní skupiny - skupina B, 4. kolo
05.11.2013 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Juventus opět nevyhrál, s Realem Madrid tentokrát remizoval

Turínský Juventus si trochu zkomplikoval cestu za postupem ze skupiny B a po vítězství Kodaně se ocitá až na samém dně tabulky. Jeho výkon přitom dnes rozhodně nebyl špatný.

V souboji dvou velikánů se slavnou historií v zádech a slibnou budoucností před sebou se trenér Carlo Ancelotti rozhodl upřednostnit schopnosti Ikera Casillase. Dlouhodobý symbol mezi třemi tyčemi Bílého baletu se přes skvělého Diega Lópeze na hřiště příliš často nedostává, dnes večer měl ale zastavit ofenzivní hráče soupeře. Bianconeri chtěli v naději na kvalifikaci do další fáze Ligy mistrů svému soupeři oplatit porážku ze Santiaga Bernabéua, o což se po deseti minutách pokoušel Fernando Llorente. Španělský forvard se dostal do úniku, ale díky zákroku vracejícího se Sergia Ramose vystřelit nedokázal.

Další problémy pro los blancos přivez před pokutové území Paul Pogba, jeho nahrávku ale Tévez s Llorentem nedokázali zužitkovat. Iker Casillas totiž předvedl skvělý zákrok a míč poté jeho obránci již odkopli do bezpečí. Mohutně znějící chorály po většinu první půle tvořily skvělou atmosféru v turínském stánku a podporovaly domácí tým ve zvyšující se aktivitě. Real Madrid ale nechával soupeře hrát a sám spoléhal na výbornou obrannou linii.

Ta ovšem krátce po sedmadvaceti minutách zaspala, když nechala Carlose Téveze centrovat. A ještě větší starosti pro Ancelottiho tým mohla znamenat výborně umístěná hlavička Fernanda Llorenteho. V nejpotřebnější chvíli se však ozval pohotový Iker Casillas a skvělým reflexivním zákrokem vyrazil míč mimo tři tyče!

Stará dáma dnes na svůj věk působila velice živě, dokladem toho byly rychlé kombinace silné středové řady s útočnou dvojicí Tévez - Llorente. Nebezpečnou zbraní Juventusu se dnes staly také centrované míče, na které si naskakoval buď Fernando Llorente, popřípadě i vysoký francouzský záložník Pogba. Iker Casillas v těchto situacích trochu ztrácel a několikrát míč podběhl - ani jednou toho však soupeř nedokázal využít.

Přesto jim trpělivá snaha přinesla toužebné ovoce. Paul Pogba svedl v pokutovém území souboj s Varanem a podle názoru sudího Howarda Webba byl svým reprezentačním kolegou v dresu merengues faulován! Tribuny Juventus Stadium ožily a očekávaly jméno střelce. K míči se postavil chilský záložník Arturo Vidal a po krátkém rozběhu poslal míč pod břevno!

První poločas zakončil hostující Cristiano Ronaldo, který sice dostal skvělou nahrávku do vápna, ale bránu přestřelil. Druhý pokus už ale portugalské hvězdě vyšel výborně. Pět minut po návratu z kabin totiž právě ve formě hrající útočník Realu srovnal na 1:1! Po chybě domácí obrana se v první půli neviditelný Karim Benzema dostal k míči, naservíroval jej Ronaldovi a ten si s Buffonem poradil.

Juventus věděl, že ve snaze zvítězit musí přidat, což mohl zařídit Claudio Marchisio. Italský záložník se dostal do vápna, kde zachytil centr Téveze. Iker Casillas ale zneškodnil Marchisiovu ránu a poradil si i s dorážkou! To byl možná rozhodující zásah utkání, protože jen o tři minuty později se merengues nadechli k další skvělé akci.

Po roztažení hry do strany se k míči dostal volný Cristiano Ronaldo, který postupoval vstříc Buffonovi. Portugalský střelec ale nechal vyniknout nabíhajícího Garetha Balea, který si míč zpracoval a zpoza obránce perfektně vypálil. Na jeho projektil už Buffon nestihl reagovat a Real Madrid tím otočil skóre!

Ani druhý zásah však bojovného ducha Bianconeri nesrazil úplně. Nejlepší možnou reakci na inkasovaný gól si připravil Fernando Llorente, který využil svých předešlých znalostí hry Realu. Španělský útočník svedl v pokutovém území hostí souboj s Varanem, který se jej spíše jen neosobně účastnil. Cit pro výběr místa se ukázal jako rozhodující, protože Llorenteho hlavička překonala Casillase a Stará dáma srovnala krok.

Když hlavní sudí Webb odměřoval poslední desetiminutovku zápasu, mohl se Real dostat do vedení. Cristiano Ronaldo se s míčem dostal do pokutového území a centroval před bránu. Vracející se stopeři ale míč na poslední chvíli zablokovali. Ani čerstvé síly na hřišti (Jesé v týmu hostí, dvojice Giovinco - Quagliarella v dresu Staré dámy) nedokázaly pozměnit tvář stávajícího výsledku, takže každý z obou zainteresovaných týmů si připisuje bod.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1033)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele