čtvrtfinále - odvety
08.04.2014 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Dortmund i přes výhru nad Realem Madrid nepostupuje

Pořádně horké chvilky si na Westfalenstadionu prožili fotbalisté Bílého baletu, kteří po prvním dějství prohrávali již o dvě branky a jejich třígólový náskok se tak zdál být ohrožen, ale kýžený třetí zásah BVB nezaznamenalo a do semifinále tak putuje Real Madrid.

Hodně poslepovanou základní jedenáctku vyslal do boje Jürgen Klopp, který se oproti loňským zápasům s madridským Realem musel z různých důvodů obejít hned bez šesti článků tehdejšího úspěšného mužstva, které až ve finále LM narazilo na Bayern Mnichov.

Také Merengues však zaznamenali jednu opravdu citelnou ztrátu - Cristiano Ronaldo přeci jen nestihl dát do kupy problematické koleno a do veledůležitého mače nenastoupil.

Borussen vstoupili do utkání hodně aktivně, ovšem soupeř něco takového logicky očekával a během první čtvrthodiny si držel žlutočernou ekipu na distanc. Navíc krátce nato Piszczek ve vápně rukou nešťastně zasáhl centr Coentrãa, načež rozhodčí Skomina nařídil pokutový kop! Ten si vzal při Ronaldově absenci na starost di María, ale Weidenfeller jeho úmysl vystihl a své barvy tak výrazně podržel! Od tohoto momentu se dortmundský tlak ještě navýšil...

Po dobré práci Lewandowskiho a Reuse měl obrovskou příležitost Mchitarjan, avšak z osmi metrů trestuhodně vymezený prostor netrefil! Ve 24. minutě se však BVB dočkalo: Friedrich vyslal dlouhý míč kupředu, kde Pepe ve snaze o odehrání míče ke Casillasovi chyboval, čehož s díky využil Reus, jenž se nejdříve zbavil španělského brankáře a posléze nasměroval kulatý nesmysl do sítě - 1:0. Real doslova nevěděl, kam dřív "skočit". Pojistku mohl zanedlouho přidat Hummels, ale hlavou si na hostujícího strážce branky tentokráte nepřišel. Domácí byli "na koni".

Ještě do přestávky však znovu udeřilo. Reus s Lewandowskim vtrhli do madridské obrany jako pověstná velká voda, prvně jmenovaný následně rozdal do strany na polského kanonýra, ten ale střelou ke vzdálenější tyči nasměroval balón jen do brankové konstrukce, od které se však mičuda odrazila k nohám Reuse, jenž měl před sebou jednoduchý úkol - 2:0!

Druhých čtyřicet pět minut už hosté začali s o poznání větším důrazem a to se ihned mohlo z jejich pohledu ukázat na skóre. Rovnou dvě nadějné šance měl Bale, Weidenfeller si však ve vzájemných soubojích věděl rady. Před Benzemou poté za minutu dvanáct zasáhl Hummels.

Postupem času tlak Borussie opětovně narůstal... Všudypřítomný Reus poslal míč Mchitarjanovi, ten ale ve velké rychlosti neuspěl a zacílil jen do boční sítě madridské svatyně. Arménský reprezentant se mohl s klidem prohlásit za hlavního "spalovače", neboť se sotva stihl vzpamatovat z předchozí akce, už měl další velkou možnost, ale tentokráte pro změnu Casillas jeho snahu zastavil! Třetí zásah z pohledu Schwarzgelb doslova "visel" ve vzduchu. Tíhu odpovědnosti na sebe mohl vzít Großkreutz, ani jemu se však nepodařilo překonat skvělého brankáře Merengues!

S přicházejícím závěrečným hvizdem domácí stupňovali tlak, posléze se na hrot vytáhl i Mats Hummels, ovšem toho paradoxně mohl využít Bílý balet, konkrétně to byl Benzema a opakovaně Bale, ani jeden z nich však kulatinu do prostoru branky nedopravil.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (928)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele