základní skupiny - skupina A, 5. kolo
22.11.2011 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Cavani přiblížil Neapoli postup do osmifinále

Neapol zvládla těžký a nesmírně důležitý zápas s Manchesterem City a po výhře 2:1, kterou zařídil dvěma brankami Edinson Cavani, drží postupové triumfy. K jistotě osmifinále jí stačí vyhrát na půdě posledního Villarrealu.

Zápas na stadionu San Paolo měl od začátku velmi dobré tempo. Do první šance se dostali hosté, konkrétně Balotelli střílel vedle. Poté roztočila kolotoč svých šancí Neapol. Hamšík hlavičkoval jen do připraveného Harta a Lavezzi po efektivní patičce Cavaniho střílel vedle! O střelbu ze střední vzdálenosti se pokusil i Gokhan Inler a Hart musel vytasit první těžší zákrok, míč vyrazil na rohový kop a z něho následně Napolitáni udeřili! Rohový kop na přední tyč zasáhl hlavou Cavani a míč skončil v síti - 1:0 pro Neapol. Mazzarriho svěřence gól hodně nabudil, jen o pár sekund později mířil do boční sítě autor první trefy Cavani!

Citizens měli pomalejší nástup, ale ještě do šaten se dočkali vyrovnání. Nedůrazu v obraně domácích využil David Silva, jehož střelu De Sanctis jen vyrazil před sebe, kde míč v poklidu doklepl do branky Mario Balotelli - 1:1. Ve 43. minutě předvedli hosté další podobnou akci, Silva tentokrát přihrál Džekovi a ten vyprášil De Sanctisovy rukavice.

I ve druhém poločase se bylo na co koukat. Hned z kraje vrátil vedení na stranu Neapole kanonýr Cavani! Lavezzi ho našel přesným centrem úplně volného a hráč kalibru Cavaniho tyto šance prostě proměňuje - 2:1 pro Neapol. City bylo v tíživé situaci, muselo útočit a to byla voda na mlýn pro neapolské protiútoky. Hamšík trefil jen dobře postaveného obránce a další závar před Hartem hosté zvládli. Z klasického brejku si Lavezzi krásně poradil s Kompanym, ale na Harta už nevyzrál. To se povedlo o chvíli později Hamšíkovi, jenže do cesty se mu postavila tyčka!

S tutovkama jakoby se roztrhl pytel. Sám před De Sanctisem byl Balotelli, italský brankář si povyběhl a útočník City ho jen napálil. Walter Mazzarri si mohl na lavičce Neapole rvát vlasy, další superšanci na pojištění výsledku měl Maggio, sám před Hartem nedokázal vstřelit gól. Manchester v závěru přitlačil a byl nepříjemný, ale Neapol výsledek udržela a má veledůležité vítězství.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (511)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele