osmifinále - odvety
14.03.2012 20:45 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Madrid si pohrál s CSKA a postupuje

Real Madrid potvrdil proti CSKA Moskva roli favorita a na Santiago Bernabeu zvítězil 4:1. O branky vítězů se postarali Higuaín, Benzema a dvakrát Ronaldo. Za hosty snížil Tošič. Španělský gigant se tak může těšit na čtvrtfinále Ligy mistů.

Hostující Armějci svou aktivitou zaskočili domácí Real a už v 8. minutě málem otevřel skóre útočník Seydou Doumbia. Po chytré přihrávce Alana Dzagojeva ale reprezentant Pobřeží Slonoviny přestřelil. Armádní mužstvo nadále působilo svižným dojmem, především trio Seydou Doumbia, Alan Dzagojev a Ahmed Musa zlobilo domácí zadáky.

S přibývajícími minutami si svěřenci trenéra Josého Mourinha začali vytvářet územní převahu, která vyústila ve vedoucí branku. Ve 26. minutě Real sevřel CSKA před vlastní brankou, obrana Armějců nakonec drtivý nápor nevydržela. Gólová akce začala u Khediry, který si všiml na levé straně volného Kaká, brazilský tvůrce hry následně přihrával na malé vápno, kde se chladnokrevně prosadil Gonzalo Higuaín a poslal míč za záda bezmocného gólmana Čepčugova.

Real byl nadále při chuti, ruskému celku po sympatickém úvodu zřejmě docházely síly. Nápadité kombinace madridského týmu ale většinou obětaví zadáci CSKA za minutu dvanáct zneškodnili. První poločas tak skončil vedením Realu Madrid 1:0.

Po změně stran se ve stoprocentní příležitosti ocitl Cristiano Ronaldo, ale zblízka nedokázal překonat brankáře CSKA Moskva. Hvězdný Portugalec si však spravil chuť o chvíli později, v 55. minutě se napřáhl k dalekonosné střele a po obrovské chybě Sergeje Čepčugova poslal Real do dvoubrankového vedení.

Zpátky do zápasu mohl CSKA vrátit Seydou Doumbia, ale poté, co obehrál Ikera Casillase, mířil mimo odkrytou svatyni Realu. Zato Střídající Karim Benzema byl ve 70. minutě produktivnější, francouzský útočník se dostal po přihrávce Mesuta Özila před gólmana CSKA a na druhý pokus jej překonal. Real vedl 3:0 a o osudu utkání bylo rozhodnuto.

Čestného úspěchu se fotbalisté CSKA dočkali v 78. minutě, Alan Dzagojev přihrál Zoranu Tošičovi a technicky vybavený Srb nádherným "angličanem" snížil na 1:3. Na závěrečných deset minut se na hřišti objevil český útočník Tomáš Necid a ihned se prezentoval povedenou akci, na jejímž prověřil tvrdou střelou doprostřed pozornost Ikera Casillase.

Poslední slovo měl Real Madrid, konkrétně Cristiano Ronaldo, který stanovil na konečných 4:1. Portugalec měl lehkou úlohu, míč mu před prázdnou branku nezištně naservíroval Karim Benzema.

Real Madrid vyhrál odvetu osmifinále Ligy mistrů nad CSKA Moskva 4:1, v součtu obou zápasů 5:2, a postupuje do další fáze milionářské soutěže.

Autor: David Kubáň

Komentáře (549)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele