základní skupiny - skupina C, 5. kolo
22.11.2011 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Man United jen remizoval a o postup bude hrát v Basileji

Velmi zamotaná je situace ve skupině C. Po pěti odehraných kolech je na prvním pouze o skóre Manchester United před Benficou. V úterním vzájemném zápase dokázala Benfica uhrát na půdě favorizovaného Manchesteru remízu 2:2. Basilej navíc vyhrála v Rumunsku a Manchester tak o postup bude muset bojovat v posledním kole na půdě švýcarského celku.

Utkání začalo pěkně zostra a už po třech minutách hry se poprvé měnilo skóre. Do vedení šli překvapivě hosté. Nicola Gaitán pronikl po pravé straně a poslal před branku Manchesteru nepříjemný centr, který si do vlastní sítě smolně srazil obránce Phil Jones - 0:1.

I nadále byla kupodivu aktivnější Benfica a první dvacetiminutovka byla jasně v její režii. Manchester však postupem času hru vyrovnal a od pětadvacáté minuty naplno přebral otěže do svých rukou. Ovoce mu to přineslo hned ve 30. minutě při vyrovnávacím gólu. Ashley Young rozehrál svůj přímý volný kop přímo na hlavu Dimitara Berbatova, který balón bezchybně uklidil k tyči branky Artura - 1:1. Z opakovaného záběru bylo však vidět, že Berbatov zakončoval z mírné ofsajdové pozice.

Hned o minutu později po vyrovnávacím gólu mohli domácí otočit vývoj zápasu. Po skvělé kombinaci se sám na Artura řítil Ashley Young, ale gólman Benficy dobře vyběhl a jeho šanci dokázal zneškodnit. V závěru poločasu ještě jednou zahrozil Berbatov, který si zpracovával balón do ideální střelecké pozice, ale na poslední chvíli zasáhl kapitán Benficy Luisao. Na druhé straně ještě vyzkoušel pozornost gólmana domácích Aimar, ale ani jeho střela nebyla nebezpečná a do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Do druhého poločasu vstoupili domácí lépe a chtěli o osudu utkání rozhodnout co nejdříve. V 55. minutě se po skvělé kombinace řítil sám na Artura Fabio, ale ani on proti gólmanovi Benficy neuspěl. Fabio se pokoušel Artura přehodit, ale ten jeho záměr vystihl a připsal si skvělý zákrok.

O čtyři minuty později už Manchester dokázal obrat dokonat. Nani nacentroval balón napříč pokutovému území na Dimitara Berbatova, který si skvěle zpracoval balón a přihrál ho Evrovi. Ten parádním centrem našel Darena Fletchera, který se ocitl před obranou hostí a nadvakrát dokázal zakončit do odkryté branky - 2:1.

Vedení však Manchesteru vydrželo pouze minutu. Po nepřehledné situaci na polovině Manchesteru se k nepovedenému odkopu dostal gólman David De Gea, ten dokázal v rychlosti zachytit jeden z hráčů Benficy a proniknul až do pokutového území Manchesteru, kde už nedokázal Rio Ferdinand zakročit naplno a po odraženém balónu zakončoval do prázdné branky Pablo Aimar - 2:2.

I po vyrovnávacím gólu Benficy byl Manchester lepším týmem a usilovně se snažil vstřelit vítězný gól. Blízko k tomu měl Dimitar Berbatov v 78. minutě. Bulhar si skvěle naběhnul na Fabiův centr, ale tváří v tvář gólmanovi Benficy přestřelil branku hostí.

Nakonec se z vítězství mohli radovat hosté. Minutu před koncem zápasu se individuálně přes tři hráče prosadil Rodrigo a střelou do boční sítě pořádně vystrašil domácí fanoušky. Manchester už další šanci neměl a Benfica tak dokázala získat cenný bod za remízu na půdě favorita skupiny C.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (424)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele