základní skupiny - skupina A, 4. kolo
02.11.2011 20:45 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Bayern přehrál Neapol a klepe na brány osmifinále

Allianz Arena viděla parádní představení plné nečekaných zvratů, které nakonec dokázal domácí Bayern přece jen dotáhnout do vítězného konce. Na konečném výsledku měli zásadní podíl pouze dva hráči, na straně Bavorů to byl Gómez, jenž si připsal hattrick, za Neapol potom korigoval Fernández.

Od začátku se hrálo ve vysokém tempu. Bayern se snažil diktovat tempo hry, musel se však mít zároveň na pozoru, protože hosté neustále hrozili z rychlých protiútoků. To platilo až do desáté minuty. Gustavova tečovaná rána se sice stala pro de Sanctise snadnou kořistí, od té chvíle však jakoby Mnichované zařadili vyšší rychlostní stupeň a svého soupeře prakticky až na světlé výjimky nepouštěli za půlku.

Netrvalo dlouho a domácí převaha přinesla své ovoce. To se psala sedmnáctá minuta, Schweinsteiger vyslal parádní pas za obranu na rozběhnutého Gómeze a ten tvrdou střelou překonal de Sanctise - 1:0. A ještě než se hostující celek stačil z inkasované branky vzpamatovat, tak musel lovit míč ze sítě podruhé. Kroos našel parádně načasovaným bochánkem na ofsajdové hraně nabíhajícího Gómeze, jenž se z první nemýlil - 2:0.

Na opačné straně zahrozil dalekonosným pokusem Inler, zamířit do prostoru ohraničeného třemi tyčemi se mu však nepodařilo. O poznání nebezpečnější ale byla po půlhodině hry rána Ribéryho, de Sanctis ovšem balón směřující do šibenice skvělým reflexem vytěsnil. Téměř vzápětí vyšachovali neapolskou obranu Ribéry s Müllerem, ovšem Gómez tentokrát v tísni nedokázal zamířit do černého.

Pohodu Bavorů dokumentoval ve 40. minutě Boateng, po jehož jedovaté ráně se musel de Sanctis pořádně ohánět. Za další dvě minuty však Ribéry efektně, ale především efektivně vysunul patičkou Müllera, ten sice z úhlu na strážce hostující svatyně nevyzrál, odražený balón ovšem dopravil do sítě znovu dobře postavený Gómez a zvýšil již na 3:0. Odpověď však přišla vzápětí. Na standardku Lavezziho si vyskočil nikým nehlídaný Fernández a přesnou hlavičkou snížil - 3:1.

Po obrátce se hra poněkud zklidnila. Jedinou zajímavou událostí tak byl na dlouhou dobu střet Inlera se Schweinsteigerem, po kterém domácí středopolař opouštěl hřiště se zraněným ramenem na nosítkách. Na jeho místo tak přišel Tymoščuk. Poté se s výjimkou neškodné hlavičky Gómeze a na opačné straně neméně povedeného pokusu Lavezziho nic nedělo, na zajímavé situace jsme si tak museli počkat až do závěrečných dvaceti minut.

Nečekané zvraty odstartovala 70. minuta. Zúñiga zezadu škobrtl o nohy Ribéryho, a protože již hrál pod žlutou kartou, tak neměl sudí Kuipers jinou možnost, než kolumbijského středopolaře poslat předčasně do kabin. Mnichovský celek se snažil početní převahy okamžitě využít. Zpoza vápna napřáhl Ribéry, jeho povedenou střelu mířící pod břevno však podobně jako v první půli de Sanctis za svá záda nepustil.

O chvíli později se síly vyrovnaly. Badstuber neviditelným zákrokem zastavil Cavaniho a po druhé žluté kartě musel podobně jako Zúñiga hřiště opustit. Další těžká rána pro Bayern na sebe nenechala dlouho čekat. Standardku rozehrál Inler, na zadní tyči na míč nedoskočil van Buyten a pohotový Fernández svým druhým gólem snížil na rozdíl jediné branky - 3:2. V závěru si však již Bayern vedení pohlídal, naopak pojistku mohli přidat ještě Lahm s Gómezem.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (314)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele