základní skupiny - skupina A, 2. kolo
27.09.2011 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayern si poradil i s ManCity a rázně vykročil za postupem

Bayern se sice rozjížděl pomaleji, postupem času ale začal ovládat hru a ještě do poločasu dvěma zásahy Gómeze rozhodl. Po změně stran už Mnichované hru kontrolovali a v poklidu si tak došli pro další tři body, díky kterým udělali výrazný krok k postupu ze skupiny.

V úvodu utkání měli mírně navrch hostující hráči, kteří si zároveň vypracovali první nadějnou příležitost. Richards našel přesným pasem ve vápně volného Džeka, ten ale z ideální pozice pálil slabě, a tak si pozorný Neuer v klidu poradil. Bayern odpověděl dalekonosným pokusem Schweinsteigera, jeho tečovaná rána však nemohla Harta překonat. Rafinha pro změnu pálil vysoko nad branku.

Ve dvacáté páté minutě zahrozilo znovu City. K volnému přímému kopu se postavil Yaya Touré, ale Neuer si s jeho přesným, leč slabým zakončením věděl rady. Potom už se pomalu začal rozjíždět domácí válec. Nejprve přišly pokusy z dálky. Po půlhodině hry udržel míč na hraně vápna Müller, následně posunul do strany Ribérymu, a ten prudkou střelou nadělal Hartovi až nečekané problémy.

Vzápětí pálil z podobné pozice Schweinsteiger a strážce hostující svatyně měl opět práci. První stoprocentní možnost bavorského celku potom přišla ve 36. minutě. Přečíslení dobře vyřešil Müller, jenž parádně našel na malém vápně nabíhajícího Schweinsteigera, ten ale v tísni nedokázal zamířit mezi tři tyče. Pasivní hra Citizens ale dávala tušit, že bude jen otázkou času, kdy se domácí ujmou vedení.

A čekání netrvalo ani dvě minuty. Ribéry skvěle potáhl míč na hranici pokutového území, potom z mírného úhlu tvrdě vypálil, Hart střelu vyrazil pouze k Müllerovi, i ten ale nechal vyniknout hostujícího brankáře, to už ovšem neplatilo pro Gómeze, jenž se z takovýchto pozic povětšinou nemýlí - 1:0. V nastaveném čase první půle potom rozehrál Kroos standardku přesně na hlavu van Buytena, na jehož pokus sice skvěle zareagoval Hart, ale na dorážku Gómeze byl už bezmocný - 2:0.

I po obrátce se hra odvíjela podle stejných not. Nezájmu City se snažil využít Lahm, s jeho střelou si ale Hart nemusel dělat starosti. To už ovšem neplatilo o další akci agilního beka. Ten dostal u levé postranní čáry moře času, čehož bezezbytku využil, Gómez ale tentokrát nedokázal naplnit roli střelce. A po hodině hry přišla do třetice akce Lahma, nedůrazná střela se ale stala pro Harta vítanou navštívenkou.

V sedmdesáté druhé minutě pak napřáhl ze střední vzdálenosti Schweinsteiger a parádně umístěnou přízemní střelou nadělal Hartovi velké starosti. O pár minut později rozehrával standardku Kroos, na centr se nejvýše vyšrouboval Gómez, ale Hart opět ukázal své kvality a míč za svá záda nepustil. Sedm minut před koncem musel zasahovat i Neuer, ale pokus Kolarova nepřinesl pro domácí svatyni výraznější nebezpečí.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (469)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele