osmifinále - 1. zápasy
22.02.2011 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Madrid v Lyonu uhrál historickou remízu a má k postupu blíže

Úvodní osmifinálové klání mezi Lyonem a Realem Madrid podle očekávání nabídlo vyrovnanou partii, která nakonec také skončila remízou 1:1. Na Stade Gerland padaly góly až po změně stran, na trefu střídajícího Benzemy, odchovance domácích, dokázal odpovědět Gomis...

Až ve čtvrtém utkání na stadionu Gerland dokázal Real uhrát bod. Bílý balet měl proti dobře organizovanému Lyonu těžkou úlohu v prvním poločase. Druhý poločas zahájili hosté dvojím nastřelením brankové konstrukce, poté se blýskl střídáním Mourinho, jelikož bývalý miláček lyonských tribun Benzema dokázal zavěsit minutu po svém vstupu na hřiště. Domácí se nevzdali a po přímém kopu Pjaniče vyrovnal Gomis.

Claude Puel vyslal do boje proti Realu očekávanou sestavu s výjimkou Brianda, kterého nahradil César Delgado. Kormidelník Realu José Mourinho vyměnil Lasse za Di Maríu. Domácí vyčkávali na akce Realu a vyráželi do protiútoků zejména přes Bastose. První přiležitost měl po rohu Cris, ale jeho pokus v pádu minul branku Madridu.

Lyon výborně presoval a nenechával hosty tvořit a stále hrozil kontry. Jeden z nich zakončený přihrávkou Reveillera do vápna odvrátil před Gourcuffem Xabi Alonso. První střelu na branku domácích zaznamenal ve 29. minutě Di María, ale jeho dalekonosný pokus Lloris zneškodnil.

Ve 31. minutě pálil Cristiano Ronaldo z přímého kopu, Lloris ale jeho skákavou střelu vyrazil. O čtyři minuty měl největší šanci prvního poločasu Gomis, když Casillas zazmatkoval po centru Bastose, ale útočník Lyonu branku i s tečí Casillase přestřelil. Za několik minut střílel mimo Delgado. Poslední příležitost úvodního dějství měl Bastos, ale mířil z přímého kopu do zdi.

Druhá půle začala dvojí velkou šancí Realu - Cristiano Ronaldo nastřelil z ostrého úhlu z přímého kopu tyč a za chvilku po rohu hlavičkoval zase Ramos do břevna. Poté šance prořídly, Lyon se sešikoval a madridské aktivity brzdil.

Pak přišlo důležité střídání. V 64. minutě nahradil za bouřlivého potlesku Adebayora Benzema. Hned v následující akci se probil zleva do vápna Özil, míč přiťukl Ronaldovi, ten ho vrátil Benzemovi, ten v pádu nasadil Llorisovi jesličky a otevřel proti svým bývalým spoluhráčům skóre.

Hra se mezitím trošku uklidnila, Lyon se tlačil do útoku, Real ho příliš k vápnu nepustil a číhal na protiútoky. Jeden z nich neskončil příležitostí jen díky špatné přihrávce Benzemy. Lehkou šanci měl v 79. minutě Gomis po centru Gourcuffa, ale v pádu minul branku hostí.

Nicméně domácí se dočkali v 83. minutě. Pjanič zahrál přímý kop, Cris načechral na malé vápno, kde zcela volný Gomis k radosti řady sázkařů vyrovnal. Hosté takřka z protiútoku mohli strhnout znovu vedení na svou stranu, Ronaldo se probil k pravému rohu vápna, prostrčil Di Maríovi, ale ten jen těsně přestřelil.

Poslední minuty přinesly vzruch před branku jen jednou a to po přímém kopu Gourcuffa, který se však neujal, a tak si do odvety veze přijatelný výsledek Real.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (673)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele