základní skupiny - skupina G
20.10.2009 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - Sevilla FC 1:3

Sevilla skvostně využila své příležitosti a proti trápícímu se Stuttgartu vyhrála o dvě branky.

Utkání mělo jasného diktátora - dvakrát se do hlavičkové příležitosti dostal Julian Schieber, jenomže ani v jedné z možností branku andaluského týmu výrazněji neohrozil. Schieber se mohl stát hrdinou i v osmé minutě, kdy se k němu nečekaně odrazil na malém vápně míč. Útočník Stuttgartu si jej však nedokázal zpracovat a proto zůstával stav nezměněn.

Domácí útočník si tak zřejmě na sebe ušil bič, neboť během jedenácté minuty mu po vysunutí od Hleba mohl přihrát Cacau, ten ale místo toho volil střelu, se kterou Varas v brance hostí neměl sebemenších potíží. Přesto se švábský klub dostal do vedení, jež ale následně nebylo uznáno. Zdravko Kuzmanovic vypálil zpoza šestnáctky, Boulahrouz ale stál v ofsajdu a ačkoliv se míče nedotkl, gólmana Varase zmátl natolik, že ten ani na střelu nereagoval.

O to větším šokem byl gól Sevilly. Běžela 23. minuta, hosté nakrátko rozehráli rohový kop, Adriano na hranici šestnáctky odcentroval na zadní tyč, kde si Sebastiena Squillaciho nepohlídali domácí obránci, čímž mu umožnili překonat na čáře stojícího Lehmanna. VfB se pokusilo o okamžitou odpověď Hlebem, ten ale branku těsně minul.

Stuttgart potom až do konce poločasu nadále obléhal soupeřovu branku, ale ani střelec první, ač neregulérní, branky zápasu Kuzmanovic Varase ke konci nepřekonal.

Stuttgart ale do druhé poloviny vstoupil velmi špatně. Střídající Perotti se při centru trochu ukopl, Lehmann míč na přední tyči s obtížemi vyboxoval, dobíhajícího Jesuse Navase nestihl zastavit na malém vápně Artur Boka a Navas poslal hosty do dvoubrankového vedení.

Domácí se opět snažili rychle odpovědět, Varase ale nepřekonal jak Hleb, tak ani Boka z následné dorážky. Khedira za pár chvil prostrčil za obranný val soupeře míč k Hlebovi, tomu ale Varas zmenšil střelecký úhel a nohou míč dokázal spacifikovat.

Po 66 minutách mohl zmar domácích dokonat Kanouté, jenomže africký útočník se pokusil udělat Lehmannovi kličku, míč mu trochu utekl a dobíhající Khedira míč odklidl.

Co se nepovedlo Kanoutému, to se povedlo v 72. minutě po centru Dragutinovice Sebastienu Squillacimu, který tak hlavou vstřelil svůj druhý gól v utkání. Nutno dodat, že z ofsajdu, který rozhodří přehlédli. O dvě minuty později už ale mohli slavit i domácí, když se parádním přímým kopem prezentoval Élson - Varas byl bez šance.

Konec utkání se nesl v duchu velkého nátlaku Stuttgartu, ze kterého ale německý klub nic nevytěžil. Chybu Navase minutu před koncem hrací doby mohl potrestat Schieber, ale pro něj byla dnes branka hostí zakletá i po změně stran. V nastavení pak Hitzlsepergerův centr z voleje nasměřoval Tasci pouze do břevna a o osudu utkání tak bylo definitivně jasno. Stuttgart se v koncovce trápil a Sevilla si díky tomu udržela stoprocentní úspěšnost.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

sevilla si zajistí postup již nyní, 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že bez těch 3 hráčů vyhrajou

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2!!! Sevilla

Reagovat
Lorcan

Sevilla je jasně lepší a i venku vyhraje, tip:1:3

Reagovat
Zoso

pěkně trefený, smekám

Reagovat
Lorcan

díky

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart nečekaně hladce vyhraje. Výborný kurz 3.65

Reagovat
smazaný uživatel

Sevila je nadupaná a chtěl bych věřit v jasnou dvojku,ale je to německy tým a pokud se kousne tak uhraje bod,,,

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 - Kanouté, Fabiano

Reagovat
smazaný uživatel

sevila vyhraje

Reagovat
madridcan

sevilla hraj velke hovno v skotsku im odpustili cistu penaltu a teraz im uznaju gol z ofsajdu a naopak nemcom nie...nedostanu sa daleko

Reagovat
smazaný uživatel

chcipni ty Madridská špíno se podívej co hraje ten tvuj Dluh Team a jinak 2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele