základní skupiny - skupina C
21.10.2009 20:45 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Hanebný výkon Casillase potopil Real proti Milánu

Real si připsal první prohru v letošní Lize mistrů, poté co podlehl 2:3 na vlastní půdě v utkání proti AC Milán. Hvězdou utkání se stal autor dvou branek Pato, smutným hrdinou brankář Casillas, který se podepsal na dvou gólech.

Hodina nudy, půl hodiny dramatu. Tak by se mohl charakterizovat zápas dvou evropských nejúspěšnějších klubů mezi bílým Madridem a červenočerným Milánem. Italský klub se otřepal v pravý čas z krize a naopak před Realem začínají vyvstávat přízraky z minulosti. Domácí nastoupili v očekávané sestavě, v základní jedenáctce hostí se objevil Oddo místo Jankulovskiho. Utkání začalo vzájemným oťukáváním, na jedné straně přestřelil Pirlo, odpověděl nevýrazným pokusem Granero. Ve 14. minutě byl sražen Benzema ve vápně Zambrottou, leč píšťalka rozhodčího dostala němá.

V 17. minutě zachránil před Patem po centru Seedorfa Albiol a vzápětí se už celý stadion otřásl v základech. Lví podíl na radosti domácích měl brankář AC Dida, který podcenil lehkou střelu Granera, vypadlý míč sebral Raúl a uklidil ho do branky.  Byl to 66. gól kapitána "merengues" v Lize mistrů. Real pokračoval v mírném tlaku, ač jasné příležitosti k vidění nebyly. Paradoxně nebyl příliš vidět Kaká, kterého patrně start proti bývalému klubu nenabudil, tak jak si fanoušci domácích přáli. Jednou tvrdě pálil těsně nad Lass, ke konci poločasu ho napodobil po pěkném průniku Marcelo.

I druhý poločas začal aktivitou domácích, po akci Granera střilel Raúl a o pět minut později vyprášil rukavice Didovi pěkným pokusem Kaká. Zápas pokračoval ve volném tempu, neujal se ani oblouček Raúla. O to větší bylo zděšení takřka celého stadionu, když z velké dálky napřáhl Pirlo, ranou k tyči překvapil Casillase a v 62, minutě bylo vyrovnáno. To však nebylo vše, protože chvíli poté střílel opět zdálky mimo Zambrotta a po něm se opět radovali "rossoneri". Pas Ambrosiniho našel Pata, proti němu vyběhl až za vápno Casillas, ovšem špatně a pro mladého Brazilce nebyl problém v 66. minutě skórovat do prázdné branky. 

Madrid byl jako knokautovaný boxer a dlouho se na nic nezmohl s výjimkou přímého kopu, který střídající Drenthe napálil do zdi a následného pokusu Kaká vedle. V 76. minutě se však domácí dočkali vyrovnání. K rohu se postavil netradiční exekutor Raúl a rovněž sváteční střelec Drenthe nachytal na švestkách Didu.  Pak prošel po straně hezky Ronaldinho kolem Pepého, jeho centr odhlavičkoval mimo Marcelo a následně pálil vysoko nad Seedorf. Další příležitostí byl pokus nad Xabiho Alonsa. Pak na každé straně neuznal rozhodčí gól, po anulované vlastní brance Ramose došlo k nepříjemné strkanici, kterou rozpoutal Ronaldinho. Mezi oběma góly, z nichž ten milánský měl platit, se blýskl skvělým reflexem Casillas proti střele Pata. 

Rozhodující okamžik utkání nadešel v 88. minutě. Seedorf krásně našel vzduchem Pata, který volejem překonal Casillase. Do konce utkání se již nic zvláštního nestalo, a tak Real poměrně zbytečně podlehl doma AC, který vytěžil z minima maximum.

Autor: Jaroslav Smrž

Komentáře (749)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele