základní skupiny - skupina F
04.11.2009 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Dynamo Kyjev - Inter Milán 1:2

Bylo to opravdu hodně divoké střetnutí, které nakonec zvládl italský celek. Měl sice velké štěstí a první tři body si připsal až díky závěrečné pětiminutovce, na to se ovšem nikdo neptá. Díky tomu poskočil do vedení se šesti body a je před Kazaní i Barcelonou. Naopak Dynamo Kyjev se propadlo na poslední příčku a i když vypálilo na branku pouze jednou, určitě ho promarněný náskok hodně mrzí.

Inter Milán sice vstoupil do první půle dobře, pak se už ale musel bránit protiútokům a nakonec na to po dvaceti minutách hry doplatil. Hned ve druhé minutě ovšem vypálil Wesley Sneijder a jen o milimetry netrefil horní tyčku branky Stanislava Bogushe. Poté byl na druhé straně zablokován Yarmolenko a Ninkovic pálil vede, hned na to se urodila branka tradičního kanonýra Švečenka.

Dlouholetý kat Interu potřeboval sice pořádnou dávkou štěstí, i to se však počítá. Po narážečce z voleje od Artema Milevskiyho vypálil kousek za hranicí vápna a s tečí Cambiassa zapadal balón přímo za bezmocného Júlio Césara. V dalším průběhu Kyjev tlačil, stoprocentní příležitosti ale k vidění nebyly. Z zmínku snad stojí po hezké kombinaci pouze střela Milita, tu ovšem schoval v pohodě do náruče Bogush.

V samém závěru to zkusil nebezpečně ještě Ševčenko, klec ale netrefil a proto do kabin odcházeli spokojeněji domácí. Po pauze Inter zvýšil na obrátkách a hlavou mohl po přímém volném kopu srovnat Samuel, mířil ovšem mimo tyče. Do hodině hry si Inter žádnou tutovku nevypracoval a Dynamo se snažilo využívat okének v obraně, Ninkvoiřč pálil z dobré pozice mimo.

Inter byl hodně neškodný a pouze zkoušel pozornost Bogushe, Milito z úhlu našel jen jeho rukavice. Od této chvíle se však karta obrátila. Po rohovém kopu hlavičkoval Eto, jenže tyč po chybném vyběhnutí Bogushe minul o milimetry. V dalším průběhu byl Inter aktivní po příchodu Balotelliho, jenž hru výrazně oživil. Proto si milánští vytvořili dvě jasné tutovky. Po centru Sneijdera orazítkoval hlavou tyč Samuel, Hned na to našel Eto‘o kolmicí Balotelliho, ten ovšem v tváří tvář Bogushovi pálil mimo tři tyče.

Následně přišel další pas do vápna, i tentokráte ale Eto’o v pádu hlavou minul. Eto’o hrozil i nadále a po krásném obloučku stál opět přímo před Bogushem, v důležité chvíli mu ovšem balón odskočil a bránu přestřelil. Na druhé straně se musel naposley zahřát i César, v pohodě totiž zkrotil pokus Eremenka. Jenže Inter ukázal svou sílu v samém závěru a po hrubkách obrany dokázal utkání otočit.

Nejprve v 86. minutě nacentroval Sneijder do vápna na Milita a ten pomocí teče jednoho z obránců pokořil šouráčkem do protipohybu Bogushe. A o tři minuty později se trefil hrdina duelu Sneijder a dal italskému mančaftu klid do další fáze.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (419)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele