základní skupiny - skupina C
03.11.2009 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Odveta duelu gigantů vítěze nepoznala

Milánské San Siro vidělo remízu svých miláčků s hostujícím Bílým baletem. Vše se rozhodlo v první půlhodině, když skórovali Benzema a Ronaldinho. Chyba rozhodčího znamenala neuznaný gól Pata. Oba týmy ještě nemají ve skupině zcela vyhráno.

Realu Madrid se částečně povedla odveta za domácí prohru s AC. Španělské mužstvo odehrálo kvalitní první půlhodinu, kdy bylo lepším týmem, ovšem postupně jeho nasazení klesalo a tak zůstalo pouze u bodu. Ani v tomto zápase se tedy Bílý balet nedočkal tří bodů ze stadionu San Siro. AC bude může hodně mrzet chybující rozhodčí Brych, který neuznal gól Pata.

Domácí nastoupili v očekávané sestavě, stejně jako hosté, kteří drželi od prvních minut v ruce taktovku hry. První příležitost měli po šesti minutách hosté, když tečovanou střelu Benzemy vytěsnil na roh Dida. Real i nadále tlačil, dobré utkání odehrál právě Benzema, za domácí hrozil zejména Pato. Po akci Kaká a přiťuknutí Benzemy pálil volejem křižmo nebezpečně Ramos. O chvíli později střílel nad Higuaín a přímý kop Xabiho neusměrnil dobře Kaká.

Ve 20. minutě otřel svůj pokus o tyč před nestou znovu agilní Benzema. Na opačné straně vychytal Casillas po brejku milánských a přihrávce Seedorfa mladého Pata. Real pokračoval v aktivní hře a ve 29. minutě se dočkal. Míč vybojoval Lass pro Marcela, ten přihrál Kaká, jehož střelu vyrazil Dida a do sítě dorazil Benzema.

Radost hostům nevydržela dlouho, po nešťastné ruce Pepeho, odpískal rozhodčí Brych ve 34. minutě penaltu, kterou proměnil Ronaldinho. Poté se domácí hodně zlobili na sudího, který anuloval gól Pata, a pokračoval ve slabém výkonu i následně. Poločas ukončily dva střelecké pokusy Kaká, jenž se snažil se ukázat před svým bývalým publikem.

Druhý poločas již nebyl tak kvalitní jako ten první. Hosté nebyli již tak aktivní. První šanci druhé části měl až po čtvrthodině Ambrosini, který ramenem neúspěšně zakončoval centr Pata. Real odpověděl ranou Benzemy těsně nad po akci Kaká. Hosté to zkoušeli hodně zdálky, jedna ze střel Kaká olízla tyč Didovy branky, následný pokus krajana Marcela už Dida lapil sám.

Po sérii střídání měl v posledních deseti minutách dvě příležitosti ke skórování Milán, ale Inzaghi ani jednou nezamířil do černého. Poté pálil opět do Didovy náruče Marcelo a poslední šanci zápasu "zazdil" vystřídavší Raúl, který nepřekonal Didu. Oba týmy jsou po remíze na vedoucích místech skupiny, ovšem nic jistého ještě nemají.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (404)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele