základní skupiny - skupina B
09.12.2008 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Brémy přehrály Inter a zajistily si Pohár UEFA

Krizí sužované Brémy se na poslední chvíli dokázaly umístit na třetí příčce ve skupině B a tím se kvalifikovat alespoň do Poháru UEFA. Werderu to proti milánskému Interu, který byl již před zápasem jistým postupujícím, zajistila zasloužená výhra 2:1.

Oba týmy nastoupily oproti normálu ve velmi pozměněných sestavách, což bylo na straně domácích dáno především zraněními či disciplinárními tresty, zatímco u hostů spíše taktickými záměry kouče Mourinha. Inter se v úvodu soustřelil výhradně na defenzivu a Werder hrál, jak je jeho zvykem, vše na jedinou kartu - útok.

Takovýto obrázek hry vydržel prakticky po celou první půli, domácí hrozili velkým množstvím standardních situací, které ale po exekucích Fringse či Özila k příležitostem nevedly. Jediná vážná šance tak přišla až ve 44. minutě, kdy se po rohu Özila dostal k hlavičce Pizarro, César ale bravurně zasáhl.

Po obrátce domácí na svého soupeře vlétli, Rosenberg pár sekund po znovurozehrání pálil těsně vedle a podobně si vedl o chvíli později Pizarro. Na druhé straně se připomněli také hosté, když po rohu Cambiassa nejvýše vyskočil Burdisso a jeho hlavičku musel na brankové čáře odvracet Fritz.

Jinak ale hrály nadále prim Brémy, Pizarro si nejprve znovu vylámal zuby na Césarovi, v 63. minutě však již peruánský útočník poslal Werder do vedení. Özil využil toho, že nebyl nikým střežen, k prudké ráně, kterou dokázal César vyrazit pouze k Pizarrovi a ten si již zblízka věděl rady - 1:0. Krátce po vstřelené brance vyzkoušeli pozornost hostujícího srážce tří tyčí Özil, Vranješ a opět Pizarro, ani jeden z nich však úspěšný nebyl.

Druhá branka tak přišla až v 81. minutě. Akci rozehrál Hunt přihrávkou doleva na Özila, který na sebe nalákal obránce, zpětnou přihrávkou vybídl Rosenberga a ten přízemním pokusem prostřelil Césara - 2:0. Inter nevypadal, že by chtěl za každou cenu zápas zdramatizovat, v 88. minutě ale napřáhl z jedenadvaceti metrů Ibrahimović a přesnou střelou, která se odrazila od pravé tyče, snížil na 2:1. A jelikož se již na Weserstadionu nic víc neudálo, byl to také stav konečný.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2:3, čekam hodne golu a tesny vysledek, kazdopadne lepe dopadne Inter

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Slejdy

taky cekam vitezstvi interu...bremy sou v hovinkach

Reagovat
smazaný uživatel

bremy jsou spatny musime se smirit ani na pohar uefa nemaj vyhra interu

Reagovat
smazaný uživatel

Inter sa na to može vybodnuť....ale mourinho ne, takže to nevypustia.

Reagovat
F.Torres

inter si jede pro remizu si myslim, ale kdyz prohrajou divit se nebudu(ne ze by nemeli na vyhru, ale vyprdnou se na to)

Reagovat
smazaný uživatel

tak ten tip Eurofotbalu je hoodně odvážnej,na Brémy bych teda nevsadil ani halíř tip 1:1 / 1:2 ale třeba se pletu

Reagovat
F.Torres

tak ale je celkem logicky.. Inter ma postup jisty a bremy hrajou o UEFU

Reagovat
smazaný uživatel

Hm tak Stankovič v lize hraje, ale v LM se kolikrát nedostane ani na lávku. Asi to Mourinho zkouší

Reagovat
Jajinek

No a je to tu...další pokus o 4-3-3. Achjo...Mouiruho je jako učitelka, ale naprosto nepoučitelná. No těšme se na velký zážitek s Burdissem na levém kraji obrany.

Reagovat
smazaný uživatel

nejde to nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem ti říkal, že to musí ještě zkusit. A tento bezvýznamný zápas byl na to, jak dělaný.

Reagovat
smazaný uživatel

ten inter me pripravil ale o hodne penez!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nápodobně...být remízka tak mám něco přes 4 litříky

Reagovat
Aris1914

plusko mi krásně vyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

Good Bremy

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrajeme pohar UEFA ve finale nad AC Milan 2:1 v prodlouzeni

Reagovat
smazaný uživatel

S 8 body může postoupit snad fakt jenom Inter

Ne že bych mu to nepřál, naopak, ale rozdíl mezi výkonností mezi Serii A a LM je neuvěřitelný. Možná že proti relativně lehkým soupeřům se hvězdy Interu tolik nesoutředí (nutno říci, že i v Serii A podává Inter nejlepší výkony proti nejsilnějším týmům), ale i tak je 8 bodů katastrofální vizitka. Docela by mne zajímal názor některého interisty, v čem vidí chybu

Reagovat
DelPiero137

Co dodat Inter je trapny ako vzdy. Uz aby vypadli v provom kole LM. Chvastaju sa ako chcu vyhrat LM, navasci rozpocet z talianskej ligy a z takej lahkej skupiny idu z druheho miesta. Keby sa hralo este na 2 kola tak by ani nepostupili. Robia hanbu talianskemu futbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělé, tohle přál jsem to Brémám, aby porazili namyšlený Inter Milán, který si rok co rok myslí, že snad vyhraje celou Ligu mistrů, ale i letos se ukazuje, že na to prostě nemá Brémy byly včera stokrát lepší a zaslouženě zvítězily...

Reagovat
stas87

mas recht inter poleti brzo bud v osmifinale alebo vo ctvrtfinale ale ten gol ibrahimovice taktiez gol koneho

Reagovat
smazaný uživatel

melete houna, Inter vůbec nepotřeboval vyhrát, Mourinho měl tak doboru příležitos zase skusit jinej styl hry a navíc s náhradníkama

výhra Brém se přímo nabízela

jinak zápas s Panathinaikosem se nepoved , ale každej má někdy špatnej den

Reagovat
smazaný uživatel

melete somariny inter je smeid onicom este ked tam nebol mourinho ta som mu kus fandil ale ked prisiel mourinho ta sa mu v LM vobec nedari

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele