osmifinále - odvety
11.03.2009 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Inter nezvládl úvod obou poločasů a je vyřazen

Manchester United vstřelil na začátku každého z poločasů po jedné brance a dále kráčí za obhajobou trofeje pro vítěze Ligy mistrů. Už ve čtvrté minutě otevřel skóre domácí Vidič, ve 49. minutě přidal druhou branku Cristiano Ronaldo. Interu Milán ve středeční večer paní štěstěna příliš nepřála, nejprve totiž trefil Ibrahimovič břevno, ve druhém poločase se zase střela Adriana zastavila na tyči branky domácího výběru.

Úvod zápasu nemohl pro domácí fotbalisty začít lépe. Hned ve čtvrté minutě si na Ronaldův rohový kop vyskočil Vidič, kterého si obrana Interu trestuhodně nevšímala, a přesnou hlavičkou rozjásal všechny fanoušky United. Poté se utkání odehrávalo především mezi dvěma šestnáctkami, domácí byli ale daleko nebezpečnějším týmem. Milánu dělaly velké problémy kolmé přihrávky za obranu, které museli obránci Interu hasit na poslední chvíli.

Italský klub se první vážnější příležitostí prezentoval po půlhodině hry, a hned to byla šance z kategorie těch gólových. Obrana Manchesteru nepokryla Ibrahimoviče, který ale svoji hlavičku nasměroval pouze do břevna. Ve 36. minutě domácím příznivcům zatrnulo podruhé, do míče se z dálky opřel Stankovič a balón jen o centimetry minul pravý horní růžek Van der Sarovy branky. Z následného protiútoku zahrozil Manchester, konkrétně O'Shea, který se po výborné přihrávce Rooneyho zjevil úplně sám před brankářem Césarem, ale překonat ho nedokázal.

Pět minut před poločasovým hvizdem to vypadalo, že domácí obraně došel dech, čehož hojně využívala dvojice Stankovič - Ibrahimovič, která dělala Manchesteru velké problémy. Prvně jmenovaný netrefil v dobré pozici ideálně míč a branku přestřelil. Švédský kanonýr zase utekl domácí obraně, ale jeho střela měla opačnou rotaci a skončila těsně vedle tyče domácí svatyně.

Začátek druhého půle jako by z "oka vypadl" poločasu prvnímu. V právě probíhající čtvrté minutě totiž Rooney poslal míč do pokutového území Interu, kde už číhal Cristiano Ronaldo a před vybíhajícím gólmanem Césarem poslal hlavou United do dvoubrankového vedení.

Hosté se s dosavadním průběhem hry nechtěli smířit a po hodině hry se ve velké šance objevil střídající Adriano, pro kterého to byl teprve druhý kontakt s míčem na hřišti. Adriano se ve vzduchu akrobaticky položil do centru Cambiassa, ale trefil pouze tyč.

Ani v dalších minutách nedokázali fotbalisté Interu dostat Manchester pod tlak a žádnou vážnější příležitost si už nevytvořili. Domácí tým kombinoval na vlastní polovině a hostům míč téměř "nepůjčil". Tento obraz hry vydržel až do závěrečného hvizdu, který poslal Manchester do dalších bojů prestižní soutěže. Italský klub se s Ligou mistrů loučí.

Autor: Tomáš Lavický

Komentáře (456)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele