osmifinále - 1. zápasy
24.02.2009 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

V souboji gigantů branka nepadla

Zápas s dvěma rozdílnými poločasy viděli diváci na San Siru. Zatímco prvnímu dějství dominoval Manchester United, v tom druhém útočil především domácí Inter. Branka se ale nepodařila vstřelit ani jednomu celku.

Rudí Ďáblové měli skvělý začátek a první půlhodinu měli jednu šanci za druhou. Po půl hodině hry by se nikdo nemohl divit, kdyby Manchester vedl už 3:0, jenomže na světelné tabuli svítil stále bezbrankový stav. První šanci si připsal po Giggsově rohu Cristiano Ronaldo, ale jeho hlavička byla zneškodněna Juliem Cesarem. Obránci Interu v úvodních minutách nenacházeli recept na průniky soupeře, a proto se dopouštěli velkého množství faulů před pokutovým územím, což znamenalo velkou hrozbu v podobě umění Cristiana Ronalda. Portugalského kouzelníka ale bezpečně likvidoval domácí gólman, pokud bylo zapotřebí. Ronaldo ale svými střelami stále více ohrožoval soupeřovu branku, ale když bylo nejhůř, nerazzurri zachránila tyč. Trestné kopy však nebyly jedinou zbraní United, kteří si vytvářeli šance i ze hry. Po Ronaldově pasu se v šanci ocitl veterán Ryan Giggs, ale zklamal. Dalším střelcem byl Berbatov, ale také on nemířil přesně. Inter nedokázal na druhé straně kloudně odpovědět, a proto musel být stále v pozoru brankář Cesar. Brazilský strážce domácí branky postupně musel zlikvidovat pokusy Giggse, Ronalda a také Berbatova. Cesar dokázal podržet svůj tým i po zbytek prvního dějství, které skončilo za velké nespokojenosti domácích fanoušků, kteří si určitě představovali jiný výkon.

O poločase ale asi ke svým svěřencům rázně promluvil trenér Mourinho, protože hráči v černomodrém do druhého poločasu vstoupili jako vyměnění. Nejistého Nelsona Rivase nahradil o poznání zkušenější stoper Ivan Cordoba a Inter začal okamžitě útočit, podobně jako United v prvním poločase. Po chvilce se dožadoval penalty po souboji s Ferdinandem Adriano, ale sudí jen zakroutil hlavou. Další akci založil Dejan Stankovič, našel Zlatana Ibrahimoviče, jemuž však byl odpískán ofsajd. Opakovaný záběr však ukázal, že pokud byl Švéd v ofsajdu, byl opravdu minimální. Manchester si příliš šancí ve druhé pětačtyřicetiminutovce nevytvářel a když už se dostal do blízkosti soupeřovy branky, byl zavčas zastaven. Největší šanci si připsal domácí Cambiasso, jenž si po rohovém kopu naběhl na zadní tyč, ale v rozhodující chvíli nedokázal míč usměrnit do branky a pouze ho poslal do rukou Van Der Sara. Oba trenéři se na poslední minuty rozhodli oživit útok, když na hřiště poslali Balotelliho, respektive Rooneyho, ale ani jeden z nich výrazněji do zápasu nezasáhl. V posledních vteřinách duelu měl na kopačce možnost rozhodnout zápas ve svůj prospěch Cristiano Ronaldo, jenž zahrával slibný trestný kop, ale jeho nevyzpytatelná rána nakonec trefila Julia Cesara, načež hlavní sudí odpískal konec.

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (395)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele