základní skupiny - skupina A, 2. kolo
03.10.2007 20:45 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Olympique Marseille dobyl Anfield Road

Jedno z největších překvapení středečních zápasů, plných výher hostí, se urodilo v Liverpoolu. Tam dobře zahrál ve francouzské lize nepříliš úspěšný Olympique Marseille a po trefě Valbueny si odváží z Anfield Road tři body. Bylo to historicky první vítězství francouzského týmu v Liverpoolu.

A to ještě s hostujícím týmem nepřijel "nový Zidane" Samir Nasri. V dresu hostí se představili dva bývalí hráči Reds, Cissé začal jen na lavičce, Zenden v základní sestavě. Domácí zase hráli s Aureliem na levé beku, před ním hrál mladý Sebastian Leto, zprava pak Benayoun a v útoku Crouch s Torresem. Xabi Alonso a Agger jsou zranění.

Reds nehráli dobře od samého začátku, naopak Olympique se prezentoval velmi sebevědomím výkonem. První půle se odehrála spíše ve středu hřiště, domácí, kteří měli udávat tempo a vytvářet si šance, hráli bez nápadu i rychlosti. Tempo tak spíše určoval soupeř. Ve 20. minutě šel sám na Reinu Niang, ale vypálil jen do míst, kde stál připravený liverpoolský gólman. O třináct minut později přišla druhá šance hostí. Karjní bek Taiwo nacentroval do šestnáctky Liverpoolu, na zadní tyči byl volný Niang a skvělý zákrok musel předvést Reina, dorážka Zianiho už šla mimo. Vzrušení ale bylo zbytečné, když Niang stál v ofsajdu.

Zlepšení domácího výkonu nepřišlo ani v druhé půli, i když přišli postupně na hřiště Riise i Voronin, na straně Marseille zase Cissé. A tak přišla chvilka pro hosty. Mathieu Valbuena si narazil se spoluhráčem míč na hranici šestnáctky a nádhernou střelou pravačkou se trefil přesně do šibenice. Míč se otřel o břevno, Reina se mohl jen podívat. Až pak se Liverpool probudil, na hřiště přišel ještě Kuyt. Talk domácího celku se ale ukázal jako marný. Hosté blokovali střely, dorážka Torrese skončila na tyči. V šancích byli ještě Hyppia a Benayoun, ale oba namířili své hlavičky mimo branku.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*bary72

Liverpool doma tápe, klidně tipnu remízu 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

ale prohru bys netipl co?:D

Reagovat
HOST*bary72

To teda NE !!! Vůbec ve středu to bylo celý divný, z 8 zápasů jich 6 vyhrály hosté. A Liverpool si pěkně zavařil, vůbec se mi v poslední době nelíbí, je to bez štávy. Sázkovky asi pěkně vydělaly.

Reagovat
HOST*Pedrozzz

ale gól a celá akce krásný, bohužel opět po opakovaných hrubycích ;) Sissoka ve středu hřiště... (něco mi to připomnělo)

Reagovat
Slejdy

jako prekvapeni...sissoko udelal moc chyb..jinak banan jak vino..ke konci mohl lpool srovnat,ale naonec nic...

Reagovat
HOST*

jE TO VELKY PREKVAPENI PROTOZE LIVERPOOL HRAL FAKT GOOD FOTBAL . aLE POSLEDNI TRI ZAPASY SE JIM TUTOVE NEPOVEDLI FORMU SI ASI VYBILI V LETE V OBRANE JIM DOST CHYBI AGGER . A DODAL BYCH ZE TRENER DELA CHYBU ZE PORAD MENI SESTAVU . LEPSI JE NECHAT STEJNOU SESTAVU TREBA DVA-TRI ZAPASY ABY SI TY HRACI ZVYKLY

Reagovat
HOST*

Ty Brdo...Marseille mě doslova převalcovala...Patři ji muj odiv,a myslim že po zssluze,i když s hodně velkou davkou štěsti,porazila favorita na Anfield Road,a ne nějakym nahodnym haluzakem,ale překrasnou ranou Valbueny,ktery sam nechapal co vlastně spusobil:) je dobře,že Liverpool prohral,,alespon se probere...Jsem fanoušel Liverpoolu,ale timhle mě nasrali...takove chyby,nechapu...

Reagovat
HOST*

MRDKY YYYYYYYYY LIVERPOLLLLLLLLLLLL

Reagovat
HOST*K+K

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele