základní skupiny - skupina F, 5. kolo
27.11.2007 20:45 CET
1 : 4
(0:3)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Řím přejel Dynamo a postupuje

AS Řím zvládlo utkání v Kyjevě a výhrou 4:1 si zajistilo postup do další fáze Ligy mistrů. Naopak domácí Dynamo je bez bodu na dně tabulky a ztratilo poslední naději na Pohár UEFA. O vítězství hostů rozhodly tři góly v prvním poločase, v tom druhém skórovaly oba týmy po jedné brance a AS Řím si tak zaslouženě odváží tři body.

První střelu zápasu si připsali domácí, konkrétně Tiberiu Ghioane, gólmana Doniho ale neohrozila. Už ve čtvrté minutě přišel první gól. Christian Panucci od pravé postraní čáry centroval do pokutového území, míč nikdo nezasáhl, nedosáhl na něj ani gólman Rybka a balón se snesl do jeho brány. Římané si tak připsali šťastnou branku, která je hodně povzbudila. V další šanci se ocitl znovu Panucci, tentokrát ale jeho hlavička mířila jen nad bránu. Rincon měl ve 12. minutě příležitost vyrovnat, jeho střelu z 13 metrů ale vyrazil gólman Doni na roh. Od této chvíle už AS Řím míč nepustilo a do konce poločasu mělo velkou převahu. Nejprve měl šanci Giuly, jeho hlavička z 10 metrů ale šla těsně mimo. Ve 32. minutě se ale tentýž hrát už nemýlil. Bývalý hráč Barcelony se trefil z rychlého protiútoku, kdy obešel brankáře Dynama a gólem do prázdné brány zajistil svému týmu vedení 2:0. Už o čtyři minuty později padl gól třetí. U gólu byl znovu Giuly, krásně přihrál Vučiničovi a ten nedal skvělým zakončením Rybkovi žádnou šanci.

Domácí se ve druhém poločase zvedli, první šanci ale mělo AS Řím. V 54. minutě střílel Tonetto, Rybka ale zasáhl a míč vyrazil. V 63. minutě už měli slovo domácí. Maksim Šackich přihrával Bangourovi a 22letý útočník přízemní střelou ze 14 metrů překonal Doniho. AS Řím se po inkasovaném gólu probudilo, ale po přihrávce Vučiniče mířil Giuly jen mimo bránu. V 78. minutě však Římané potvrdili svou převahu a Vučinič svým druhým gólem zápasu stanovil výsledek zápasu na 4:1. Tonetto se dostal před bránu, přihrál dozadu kde už byl připravený Vučinič a ten zdálky překonal Rybku. Římané už dokonce zápasu míč nepustili a odváží si z Kyjeva všechny body po výhře 4:1.

Autor: Vít Sedlák / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Těžko něco tipovat, bude záležet na místním klimatu a spoustě dalších věcí, AS si ale uvědomuje, že nutně potřebuje bodovat. Zkusím 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě jasná neprohra AS tip 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace AS Roma. Skvělý výsledek !!!

Reagovat
smazaný uživatel

JOoooo FORZA ROMA i s Béčkem je setřeli

Reagovat
smazaný uživatel

Mirkooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

konečně se zadařilo i gólově

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele